Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 33 vinkkiä
Länsi-Sahara (Läntisen tuolla puolen)
Sivu tutustuttaa sinut kansaan, joka elää kolmannessa sukupolvessa pakolaisleireillä Marokon miehittäessä sen omaa maa-aluetta. Pääset tutustumaan länsisaharalaisten eli sahrawien elämään nuoren Brahimin elämäntarinan kautta sekä lyhytdokumentin avulla. Sivu sisältää runsaasti elämyksellisiä harjoituksia. Mukana on myös helposti käyttöönotettava draamatyöpajaohje.
Planin maahanmuuttajahankkeiden koulutuskokonaisuudet
Planin järjestämiin maahanmuuttajahankkeisiin pohjautuvien koulutusten kohderyhmä ovat maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa toimivat kasvattajat.
Energian perustarpeita Suomessa ja Intiassa
Mihin energiaa oikeasti tarvitaan ja miksi sitä kannattaa säästää? Miten tehdä läksyt ja laittaa ruokaa? Maailman ihmisistä noin yhdellä miljardilla ei ole pääsyä sähköverkkoon ennen kaikkea kehittyvässä Aasiassa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Tutkitaan yhdessä ratkaisuja energiatarpeisiin.
Kenen äänellä? - eettisen viestinnän oppimateriaali
Mitä kuvat kertovat? Millaisia mielikuvia media luo kehitysmaista? Interpedian eettisen viestinnän oppimateriaali herättää oppilaita pohtimaan lasten ja nuorten kuvien ja tarinoiden käyttöä mediassa, yksityisyyden suojaa sekä median luomia mielikuvia kehitysmaista. Materiaalin tarkoitus on myös saada oppilaat kiinnostumaan kehitysmaiden nuorten arjesta ja todellisuuden moninaisuudesta sekä pohtimaan lapsen oikeuksia, stereotypioita ja maailman eriarvoisuutta.
Oppimateriaali sukupuolen ja kehon moninaisuudesta
Queer Bodies -oppimateriaalin mediataideteokset ja niihin liittyvät tehtävät haastavat sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja kehoihin liittyviä normeja ja oletuksia ja piirtävät samalla esiin näiden määrittelyn poliittisuutta.
World Climate - ilmastokokoussimulaatio
World Climate - Climate Change Negotiations Game on simulaatio YK:n ilmastokokouksesta, jossa maita tai muita toimijoita edustajat ryhmät neuvottelevat ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Se käyttää hyväkseen interaktiivista tietokoneohjelmaa, joka mallintaa neuvottelujen tuloksia niiden aikana. Neuvottelusimulaatiota voi käyttää lisäämään tietoisuutta ja se auttaa ymmärtämään myös YK:n ilmastoneuvottelujen toimintaa käytännössä.
Oppimateriaali kulttuurisesta moninaisuudesta ja kohtaamisesta
Kenen kulttuuri? oppimateriaalikokonaisuuden mediataideteokset, tehtävät ja asiantuntija-artikkelit käsittelevät kulttuurisen moninaisuuden ja kohtaamisen kysymyksiä yhdenvertaisuuden lähtökohdista.
Kulttuurin vuosikello
Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.
Globaalit pelinrakentajat -kouluvierailu ja mobiilipeli
Globaalit pelinrakentajat -kouluvierailukokonaisuus ja mobiilipeli tukee nuorten ymmärrystä kestävän kehityksen tavoitteista ja niihin vaikuttamisesta. Agenda2030 -teemoja käydään kattavasti läpi nykyisuuden, menneisyyden ja tulevaisuuden näkökulmasta.
Humanitaarisen oikeuden oppimateriaali: Sodassakin on säännöt
Uudistunut Sodassakin on säännöt -oppimateriaalipaketti tutustuttaa yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat sodan oikeussääntöihin, eli humanitaarisen oikeuden perusperiaatteisiin.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Tekoja -kampanjamateriaali
Tekoja-kampanjan teemana ovat nuoret ja väkivaltainen radikalisoituminen. Kampanjan tavoite on lisätä ymmärrystä väkivaltaisiin ääriryhmiin liittymisen syistä ja kertoa käytännön keinoista väkivaltaisen radikalisoitumisen estämiseksi sekä Suomessa että konfliktialueilla.
Keisarinnan uudet vaatteet – työpaja alakoululaisille kuluttamisesta ja vaatteiden vastuullisuudesta
Keisarinnan uudet vaatteet on tietoa ja tanssitaidetta yhdistävä työpaja vaatteiden elinkaaresta ja vastuullisesta kuluttamisesta alakoulun 3.–4.-luokkalaisille. Kolmen oppitunnin kokonaisuuden voi toteuttaa lähi- tai etäopetuksena tai näiden yhdistelmänä tanssiteoksen, lyhyiden opetusvideoiden ja tehtävien sekä opettajan ohjeen avulla.