Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 32 vinkkiä
Rauhankasvatusneuvola
Rauhankasvatusneuvolan sivustolta löydät osiosta "Menetelmiä ja opetusmateriaaleja" erilaisia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön harjoituksia, ohjeistukset esimerkiksi Rauhanfutikseen. Kriittiseen kävelyyn ja Rauhanrasteihin. Osiosta "Neuvolan tädin kirjallista tuotantoa" löydät oikeasta reunasta linkit lyhyisiin Rauhankasvatusneuvola-lehtijuttuihin, jotka sopivat etenkin toiselle asteelle virikemateriaaliksi erilaisten eettisten teemojen pohdiskeluun.
Kuvien tarinat – artikkeleita ja tehtäviä lapsen oikeuksien näkökulmasta
Kuvien tarinat – artikkeleita ja tehtäviä lapsen oikeuksien näkökulmasta -opetusmateriaali sisältää media-, taide- ja museoalan asiantuntijoiden artikkeleita lasten oikeuksista ja visuaalisesta kuvanlukutaidosta, media- ja taidekuvia sekä kuviin liittyviä tehtäviä.
Länsi-Sahara (Läntisen tuolla puolen)
Sivu tutustuttaa sinut kansaan, joka elää kolmannessa sukupolvessa pakolaisleireillä Marokon miehittäessä sen omaa maa-aluetta. Pääset tutustumaan länsisaharalaisten eli sahrawien elämään nuoren Brahimin elämäntarinan kautta sekä lyhytdokumentin avulla. Sivu sisältää runsaasti elämyksellisiä harjoituksia. Mukana on myös helposti käyttöönotettava draamatyöpajaohje.
Humanitaarisen oikeuden oppimateriaali: Sodassakin on säännöt
Uudistunut Sodassakin on säännöt -oppimateriaalipaketti tutustuttaa yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat sodan oikeussääntöihin, eli humanitaarisen oikeuden perusperiaatteisiin.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Ei vihapuheelle!
Ei vihapuheelle -liike on nuorten liike, jonka tavoitteena on edistää sananvapautta ja yhdenvertaisuutta verkossa ja sen ulkopuolella. #eivihapuheelle
Matkalla - ideoita ja vinkkejä maahanmuuttajataustaisten nuorten toimintaan
Matkalla -hankkeen reittioppaasta löytyy maahanmuuttajataustaisille nuorille tarkoitettuja harjoitteita liittyen mm. identiteettiin ja itsetuntemukseen, työelämätaitoihin, opiskeluun, sekä arjentaitoihin.
Kenen äänellä? - eettisen viestinnän oppimateriaali
Mitä kuvat kertovat? Millaisia mielikuvia media luo kehitysmaista? Interpedian eettisen viestinnän oppimateriaali herättää oppilaita pohtimaan lasten ja nuorten kuvien ja tarinoiden käyttöä mediassa, yksityisyyden suojaa sekä median luomia mielikuvia kehitysmaista. Materiaalin tarkoitus on myös saada oppilaat kiinnostumaan kehitysmaiden nuorten arjesta ja todellisuuden moninaisuudesta sekä pohtimaan lapsen oikeuksia, stereotypioita ja maailman eriarvoisuutta.
Läntisen tuolla puolen -mediakasvatussivusto
Sivusto sisältää aineistoja länsikriittiseen maailman tarkasteluun. Teemoja ovat esimerkiksi mediatekstit- ja kuvat, länsimaisuus ja ei-länsimaisuus viihteessä sekä stereotypioiden purkaminen. Kohderymänä +15-vuotiaat.
Medialukutaitoa vastamainoksista -opas
Medialukutaitoa vastamainoksista -opas johdattaa vastamainosten maailmaan. Kannustamme kasvattajia itse ohjaamaan työpajan, jossa opitaan arvojanojen, mainosparodioiden, videoiden ja muiden toiminnallisten menetelmien avulla.
Elävä Kirjasto
Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä nuorisotyöhön, järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille - ja kaikille muillekin kiinnostuneille.
YK-teemapäivien tehtäväideat
YK-päivien tehtävissä ja toimintaideoissa tutustutaan YK:n teemapäiviin toiminnallisten harjoitusten kautta, joilla eri YK-päiviä voi tehdä näkyväksi kouluissa ja oppilaitoksissa.
Oppimateriaali sukupuolen ja kehon moninaisuudesta
Queer Bodies -oppimateriaalin mediataideteokset ja niihin liittyvät tehtävät haastavat sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja kehoihin liittyviä normeja ja oletuksia ja piirtävät samalla esiin näiden määrittelyn poliittisuutta.