Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 13 vinkkiä
Maailman äänet -menetelmäopas mediakasvatukseen
Yläkoulujen opettajille suunnattu normikriittinen mediakasvatusopas, joka johdattaa streotypioiden taakse ja vahvistaa oppilaiden omaa toimijuutta median viestien tulkitsijoina ja tuottajina.
Kids Can Save The Planet
Kids Can Save The Planet -dokumenttisarja pureutuu maapalloa uhkaaviin ilmiöihin lapsen näkökulmasta. Dokumenttien takaa löytyy 13-vuotias Dylan D'Haeze, joka käsittelee elokuvissaan esimerkiksi ilmastonmuutosta ja kestävää kuluttamista.
World Climate - ilmastokokoussimulaatio
World Climate - Climate Change Negotiations Game on simulaatio YK:n ilmastokokouksesta, jossa maita tai muita toimijoita edustajat ryhmät neuvottelevat ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Se käyttää hyväkseen interaktiivista tietokoneohjelmaa, joka mallintaa neuvottelujen tuloksia niiden aikana. Neuvottelusimulaatiota voi käyttää lisäämään tietoisuutta ja se auttaa ymmärtämään myös YK:n ilmastoneuvottelujen toimintaa käytännössä.
Matkalla - ideoita ja vinkkejä maahanmuuttajataustaisten nuorten toimintaan
Matkalla -hankkeen reittioppaasta löytyy maahanmuuttajataustaisille nuorille tarkoitettuja harjoitteita liittyen mm. identiteettiin ja itsetuntemukseen, työelämätaitoihin, opiskeluun, sekä arjentaitoihin.
Rauhankasvatusneuvola
Rauhankasvatusneuvolan sivustolta löydät osiosta "Menetelmiä ja opetusmateriaaleja" erilaisia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön harjoituksia, ohjeistukset esimerkiksi Rauhanfutikseen. Kriittiseen kävelyyn ja Rauhanrasteihin. Osiosta "Neuvolan tädin kirjallista tuotantoa" löydät oikeasta reunasta linkit lyhyisiin Rauhankasvatusneuvola-lehtijuttuihin, jotka sopivat etenkin toiselle asteelle virikemateriaaliksi erilaisten eettisten teemojen pohdiskeluun.
Kenen äänellä? - eettisen viestinnän oppimateriaali
Mitä kuvat kertovat? Millaisia mielikuvia media luo kehitysmaista? Interpedian eettisen viestinnän oppimateriaali herättää oppilaita pohtimaan lasten ja nuorten kuvien ja tarinoiden käyttöä mediassa, yksityisyyden suojaa sekä median luomia mielikuvia kehitysmaista. Materiaalin tarkoitus on myös saada oppilaat kiinnostumaan kehitysmaiden nuorten arjesta ja todellisuuden moninaisuudesta sekä pohtimaan lapsen oikeuksia, stereotypioita ja maailman eriarvoisuutta.
Valeuutiset - mitä ne ovat?
Vaihtoehtoisia faktoja vai valeuutisia? Informaatiosotaa? Kriittinen medialukutaito on tärkeä osa globaalikasvatusta. Valeuutisia voi analysoida koulussa esimerkiksi näiden Ylen ohjeiden avulla.
Kulttuurin vuosikello
Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.
Mahdollinen maailma -ilmastoseikkailupeli
Mahdollinen Maailma –mobiilipeli tutustuttaa ilmastonmuutokseen monialaisesti ja haastaa nuoret ilmastosankaruuteen paremman tulevaisuuden puolesta.
Humanitaarisen oikeuden oppimateriaali: Sodassakin on säännöt
Uudistunut Sodassakin on säännöt -oppimateriaalipaketti tutustuttaa yläkoulun ja toisen asteen opiskelijat sodan oikeussääntöihin, eli humanitaarisen oikeuden perusperiaatteisiin.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Sodassakin on säännöt - oppimateriaalissa kerrotaan sotaan liittyvästä lainsäädännöstä, sodan vaikutuksista sekä siitä miten Punaisen Ristin avustustoiminta toteutuu sota-alueilla.
Materiaali on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Läntisen tuolla puolen -mediakasvatussivusto
Sivusto sisältää aineistoja länsikriittiseen maailman tarkasteluun. Teemoja ovat esimerkiksi mediatekstit- ja kuvat, länsimaisuus ja ei-länsimaisuus viihteessä sekä stereotypioiden purkaminen. Kohderymänä +15-vuotiaat.
Globaalit pelinrakentajat -kouluvierailu ja mobiilipeli
Globaalit pelinrakentajat -kouluvierailukokonaisuus ja mobiilipeli tukee nuorten ymmärrystä kestävän kehityksen tavoitteista ja niihin vaikuttamisesta. Agenda2030 -teemoja käydään kattavasti läpi nykyisuuden, menneisyyden ja tulevaisuuden näkökulmasta.