Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 23 vinkkiä
Rohkeasti minä! – Lapsen oikeuksien opetusmateriaali
Rohkeasti minä! on opetusmateriaalipaketti, joka pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja erityisesti teemaan lapsen oikeus olla oma itsensä. Materiaalipaketti sisältää teoriaa ja taustatietoa, aiheeseen johdattelevia toiminnallisia tehtäviä sekä syventäviä taidepainotteisia tehtäviä.
Tämän opetusmateriaalista opettaja voi rakentaa omalle ryhmälleen sopivan kokonaisuuden yhdistellen aiheeseen johdattelevia ja syventäviä tehtäviä. Materiaali on valmistettu 5.-6. -luokkalaisia ajatellen, mutta sitä voi hyvin käyttää soveltaen myös tätä nuorempien ja vanhempien lasten kanssa.
Tämän opetusmateriaalista opettaja voi rakentaa omalle ryhmälleen sopivan kokonaisuuden yhdistellen aiheeseen johdattelevia ja syventäviä tehtäviä. Materiaali on valmistettu 5.-6. -luokkalaisia ajatellen, mutta sitä voi hyvin käyttää soveltaen myös tätä nuorempien ja vanhempien lasten kanssa.
Lapsenoikeudet.fi-sivusto
Lapsenoikeudet.fi-sivusto sisältää laajan tietopaketin lasten oikeuksista sekä aiheeseen liittyvistä virikeaineistoista. Sivustolta löytyy toiminnallisia vinkkejä muun muassa Lasten oikeuksien viikon (viikko 47) viettoon.
Seiso sanojesi takana - pelillinen oppimateriaali
Seiso sanojesi takana on pelillinen oppimateriaali, joka kannustaa huomaamaan vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuudet omassa arjessa. Materiaali koostuu neljästä pelistä. Omat rajat -kaupunkisuunnistuspeli, Sukset ristissä -vuorovaikutustesti, vaikuttamisbingo sekä Seppo-sovelluksella toteutettu Jätetään jälki -peli, jota pelataan aidossa kaupunkiympäristössä karttasovelluksen avulla.
Nuorten Akatemian aamunavauksia
Nuorten Akatemia tarjoaa opettajien käyttöön aamunavauksia, jotka koskettavat nuorten elämää.
UNICEFin Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalipankki
UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalien avulla voit käsitellä lapsen oikeuksia mm. ympäristö-, vesi-, terveys-, koulutus- ja yhdenvertaisuusnäkökulmien kautta.
Ei vihapuheelle!
Ei vihapuheelle -liike on nuorten liike, jonka tavoitteena on edistää sananvapautta ja yhdenvertaisuutta verkossa ja sen ulkopuolella. #eivihapuheelle
The Refugee Project - materiaalia pakolaisuudesta
The Refugee Project on visuaalinen työkalu, joka auttaa havainnollistamaan pakolaisuutta ympäri maailmaa ja tarjoaa myös tietoa sen taustoista.
Koulu maailmaa muuttamaan -koulutusmateriaalit
Verkkomateriaalit tarjoavat tukea uuden opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen eri asteiden opettajille, rehtoreille ja opetustoimille.
Dihtosis - saamelaiskulttuuri tutuksi
Dihtosis-menetelmäpakan sisältämien harjoitusten avulla kasvattajat voivat käsitellä saamelaiskulttuuria yhdessä nuorten kanssa.
Länsi-Sahara (Läntisen tuolla puolen)
Sivu tutustuttaa sinut kansaan, joka elää kolmannessa sukupolvessa pakolaisleireillä Marokon miehittäessä sen omaa maa-aluetta. Pääset tutustumaan länsisaharalaisten eli sahrawien elämään nuoren Brahimin elämäntarinan kautta sekä lyhytdokumentin avulla. Sivu sisältää runsaasti elämyksellisiä harjoituksia. Mukana on myös helposti käyttöönotettava draamatyöpajaohje.
Seuraa kansalaisyhteiskunnan tilaa eri maissa
Kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoittavia lakeja seuraava järjestö International Center for Not-for-Profit Law (ICNL) on julkaissut työkalun, jonka avulla voi tarkastella toimintaympäristön muutoksia 50 eri maassa.
Vaatevallankumous
Vaatevallankumous (Fashion Revolution) on kansainvälinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa. Tähän materiaaliin on koottu ehdotuksia siitä, miten aihepiiriä voi käsitellä eri oppi- tunneilla kaikenikäisten oppilaiden kanssa.