Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 50 vinkkiä
Mediataide kasvattaa! Mediakasvatusmateriaali luontosuhteesta
Mediataide kasvattaa! -sarjan kokonaisuus Kenen luonto? on opetuspaketti, joka sisältää mediataideteoksia ja niihin liittyviä tehtäviä, jotka on tuotettu yhteistyössä Luonto-Liiton kanssa. Teosten teemat tarkastelevat ihmisten suhdetta luontoon, miten näemme itsemme osana ympäristöä, luonnon monimuotoisuutta ja miten käytämme luontoa hyödyksemme.
Elektroniikan eettisyys
Eetillä on monipuolisia materiaaleja elektroniikan tuotantoon ja kuluttamiseen liittyen. Opetuksessa voi hyödyntää verkkotehtäviä, esityksiä, videoita, pelejä, karttoja ja taustamateriaalia. Uusia materiaaleja tuotetaan vuonna 2019.
Toivoa ja toimintaa -materiaalit
Toivoa ja toimintaa -sivustolta löydät monipuolista tietoa ja opetusmateriaaleja ja -vinkkejä kestävästä kehityksestä, siihen liittyvistä tunteista ja koulujen ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksista.
Seuraa kansalaisyhteiskunnan tilaa eri maissa
Kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoittavia lakeja seuraava järjestö International Center for Not-for-Profit Law (ICNL) on julkaissut työkalun, jonka avulla voi tarkastella toimintaympäristön muutoksia 50 eri maassa.
Riskien keskellä-sovellus
Mitä ilmastonmuutos merkitsee? Aiheuttavatko konfliktit humanitaarisia kriisejä, vai humanitaariset kriisit konflikteja? Millainen on pakolaisen polku? Kuinka epidemioita hallitaan? Miksi maa järisee tai tulvat uhkaavat?
Minulla on #suunnitelma -kampanjamateriaalit
Naisten pankin kampanjamateriaali sisältää videoita, julisteita ja esitteitä, joiden avulla voi lisätä tietoisuutta naisten oikeuksista. toimeentuloon, naisyrittäjyyden haasteista sekä siitä, miksi naisiin kannattaa panostaa.
Mainoslukutaitoa yläkouluun ja toiselle asteelle
Eetin kuluttaminen ja medialukutaito-oppimateriaalipakettti edistää mainoslukutaitoa. Materiaalin avulla voi käsitellä mm. mainonnan psykologiaa ja pitää vastamainostyöpajan. Toiminnalliset materiaalit ja itsetarkistuvat tehtävät on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.
UNICEFin oppimisympäristö lapsen oikeuksista
Unicefin oppimisympäristön virtuaalisissa kylissä voi tutustua videoleikkeiden, flash-esitysten ja tietovisojen avulla elämään Afrikassa ja Aasian kaukoidässä.
Ihmisoikeudet.net
Sivustolle on koottu perustiedot ihmisoikeuksista ja sivustolta löytyy myös runsaasti oppaita ja vinkkejä ihmisoikeuksien käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa.
The Refugee Project - materiaalia pakolaisuudesta
The Refugee Project on visuaalinen työkalu, joka auttaa havainnollistamaan pakolaisuutta ympäri maailmaa ja tarjoaa myös tietoa sen taustoista.
Läntisen tuolla puolen -mediakasvatussivusto
Sivusto sisältää aineistoja länsikriittiseen maailman tarkasteluun. Teemoja ovat esimerkiksi mediatekstit- ja kuvat, länsimaisuus ja ei-länsimaisuus viihteessä sekä stereotypioiden purkaminen. Kohderymänä +15-vuotiaat.
Rohkeasti minä! – Lapsen oikeuksien opetusmateriaali
Rohkeasti minä! on opetusmateriaalipaketti, joka pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja erityisesti teemaan lapsen oikeus olla oma itsensä. Materiaalipaketti sisältää teoriaa ja taustatietoa, aiheeseen johdattelevia toiminnallisia tehtäviä sekä syventäviä taidepainotteisia tehtäviä.
Tämän opetusmateriaalista opettaja voi rakentaa omalle ryhmälleen sopivan kokonaisuuden yhdistellen aiheeseen johdattelevia ja syventäviä tehtäviä. Materiaali on valmistettu 5.-6. -luokkalaisia ajatellen, mutta sitä voi hyvin käyttää soveltaen myös tätä nuorempien ja vanhempien lasten kanssa.
Tämän opetusmateriaalista opettaja voi rakentaa omalle ryhmälleen sopivan kokonaisuuden yhdistellen aiheeseen johdattelevia ja syventäviä tehtäviä. Materiaali on valmistettu 5.-6. -luokkalaisia ajatellen, mutta sitä voi hyvin käyttää soveltaen myös tätä nuorempien ja vanhempien lasten kanssa.