Vinkit
Hae vinkkejä
Vinkit
Voit myös rajata hakutuloksia luokitteluiden perusteella:
Teema
Vinkkityyppi
Kohderyhmä
Oppiaineet
Vinkin muoto
Kieli
Laaja-alainen osaaminen
Löytyi 40 vinkkiä
Open ilmasto-opas
Open ilmasto-opas on aineopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty opasmateriaali. Se kuvaa ilmastonmuutos-ilmiön jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen ja tarjoaa lisäksi kuvamateriaalia, sekä aihepiiriin sopivia tehtäväideoita jokaiselle oppiaineelle.
Maailmankansalaisen kypsyyskoe
Maailmankansalaisen kypsyyskoe on mahdollisuus tutustua siihen kansainvälisyyteen liittyvään aiheeseen, joka juuri sinua kiinnostaa.
Riskien keskellä-sovellus
Mitä ilmastonmuutos merkitsee? Aiheuttavatko konfliktit humanitaarisia kriisejä, vai humanitaariset kriisit konflikteja? Millainen on pakolaisen polku? Kuinka epidemioita hallitaan? Miksi maa järisee tai tulvat uhkaavat?
UNICEFin PowerPoint -esitykset lapsen oikeuksien teemoista
UNICEFin PowerPoint -esityksiä lapsen oikeuksien teemoista, kuten lapsen oikeuksien sopimuksesta, koulutuksesta, puhtaasta vedestä ja lapsityöstä.
Protesti - Vastarinnan historiaa
Protesti -sivusto perustuu samannimiseen kirjaan. Kirja esittelee 21 tarinaa vastarinnan historiasta ympäri maailman 1900-luvun alulta tähän päivään. Jokainen tarina on höystetty "aktivistiteeteilla" lukijan oman aktiivisuuden herättämiseksi. Sivusto sisältää 10 kirjan lukua, joihin kaikkiin on laadittu lisäharjoituksia. Protesti sopii sekä kouluun että itseopiskeluun yli 12-vuotiaille.
Interaktiivinen Awra Amba 360°
Awra Amba 360° on interaktiivinen oppimisympäristö, jossa käsitellään yhteiskunnallisia teemoja päätöksenteosta yrittäjyyteen ja solidaarisuudesta kestävään kasvuun.
14 E -lyhytelokuva ja tehtävä-ja keskustelupaketti
14 E opetusmateriaali sisältää lyhytelokuvan ja siihen kuuluvan tehtäväpaketin, jossa on teemoittain jaettuja lämmitteleviä ja syventäviä tehtäviä. Aineistosta opettaja voi valita omalle ryhmälleen sopivimmat. Tehtäväpaketin teemoja ovat tunteet, ystävyys ja välittäminen, empatia ja toisen asemaan asettuminen sekä oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus. Kohderyhmänä ovat 4–6.-luokkien oppilaat, mutta aineistoa voi hyvin käyttää myös yläasteikäisten kanssa.
Luentosarja ihmisoikeuksista
Luentosarja ihmisoikeuksista opettajille ja muille kasvatusalan ammattilaisille.
Länsi-Sahara (Läntisen tuolla puolen)
Sivu tutustuttaa sinut kansaan, joka elää kolmannessa sukupolvessa pakolaisleireillä Marokon miehittäessä sen omaa maa-aluetta. Pääset tutustumaan länsisaharalaisten eli sahrawien elämään nuoren Brahimin elämäntarinan kautta sekä lyhytdokumentin avulla. Sivu sisältää runsaasti elämyksellisiä harjoituksia. Mukana on myös helposti käyttöönotettava draamatyöpajaohje.
Tarinoita pakolaisuudesta ja maailmankansalaisuudesta
Oppimateriaali, joka lisää nuorten ymmärrystä Afrikan sarvesta, pakolaisuudesta ja kehityskysymyksistä sekä niiden suhteesta toisiinsa.
Valeuutiset - mitä ne ovat?
Vaihtoehtoisia faktoja vai valeuutisia? Informaatiosotaa? Kriittinen medialukutaito on tärkeä osa globaalikasvatusta. Valeuutisia voi analysoida koulussa esimerkiksi näiden Ylen ohjeiden avulla.
World's Largest Lesson - kestävän kehityksen tavoitteiden verkkosivusto opettajille
World's Largest Lesson on kestävän kehityksen tavoitteiden verkkosivusto opettajille, joka tarjoaa tietoa, tukea ja vinkkejä aiheen käsittelyyn. Opettajan sivut sisältävät tuntisuunnitelmia, tietoa tavoitteista, videoita, opetusmateriaalia, sarjakuvia ja välineitä oppilaiden kannustamiseen maailman muuttamisessa.