Teema

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeudet

Paossa - roolipeli

“Passages” eli ”Paossa”on UNHCR:n kehittämä liveroolipeli, jonka tarkoituksena on antaa osallistujille käytännön kokemus siitä, mitä pakolainen joutuu kokemaan. Peli on voimakas opetusväline. Se on ollut laajasti käytössä kouluissa ja auttaa nuoria kehittämään tunteenomaista ymmärrystä pakolaisten ahdingosta.
Ihmisoikeudet

Human Rights Friendly Schools Online Course

Amnesty Internationalin maksuton englanninkielinen verkkokurssi auttaa löytämään keinoja tehdä koulusta entistä ihmisoikeusystävällisempi. Kurssi rohkaisee toimimaan ihmisoikeuksien puolesta, opettamaan niistä ja huomioimaan ne koulun arjessa. Kurssi kestää kolme viikkoa ja vie aikaa 1-2 tuntia viikossa.
Ihmisoikeudet

Ole rohkea -kampanjan materiaalisivusto

Ole rohkea -kampanjan teemana on yhdenvertaisuus ja syrjintään puuttuminen. Sambialaisten nuorten ääni kuuluu heidän omien tarinoidensa kautta. Nettisivustolta löydät nuorten tarinat ja videoviestit sekä tulostettavat teemaa syventävät toiminnalliset oppituntitehtävät, jotka herättelevät Sambian ja Suomen esimerkkien valossa pohtimaan yhdenvertaisuuskysymyksiä ja toimimaan syrjintää vastaan.