Teema

Ihmisoikeudet

Ihmisoikeudet

Human Rights Friendly Schools Online Course

Amnesty Internationalin maksuton englanninkielinen verkkokurssi auttaa löytämään keinoja tehdä koulusta entistä ihmisoikeusystävällisempi. Kurssi rohkaisee toimimaan ihmisoikeuksien puolesta, opettamaan niistä ja huomioimaan ne koulun arjessa. Kurssi kestää kolme viikkoa ja vie aikaa 1-2 tuntia viikossa.
Ihmisoikeudet

Ole rohkea -kampanjan materiaalisivusto

Ole rohkea -kampanjan teemana on yhdenvertaisuus ja syrjintään puuttuminen. Sambialaisten nuorten ääni kuuluu heidän omien tarinoidensa kautta. Nettisivustolta löydät nuorten tarinat ja videoviestit sekä tulostettavat teemaa syventävät toiminnalliset oppituntitehtävät, jotka herättelevät Sambian ja Suomen esimerkkien valossa pohtimaan yhdenvertaisuuskysymyksiä ja toimimaan syrjintää vastaan. 
Ihmisoikeudet

Sinä olet demokratiakasvattaja -opas

Sinä olet demokratiakasvattaja! -oppaassa on tietoa nuorten osallisuudesta ja vaikuttamisesta, työkaluja nuorten osallisuuden edistämiseen, vinkkejä ideoiden tuottamiseen sekä keinoja vaikuttamistaitojen monipuoliseen kehittämiseen. Materiaali on tarkoitettu opettajille, ohjaajille ja kaikille nuorten kanssa toimiville.
Ihmisoikeudet

Taksvärkin koulutukset kasvattajille

Taksvärkki ry tarjoaa kasvatusalan ammattilaisille koulutusta globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä, joissa kasvattajat saavat tietoa globaalikasvatuksesta ja vinkkejä osallistavbiin ja toiminnallisiin menetelmiin. Koulutukset ovat maksuttomia ja mahdollisia tilata minne tahansa Suomessa.
Ihmisoikeudet

Seiso sanojesi takana - pelillinen oppimateriaali

Seiso sanojesi takana on pelillinen oppimateriaali, joka kannustaa huomaamaan vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuudet omassa arjessa. Materiaali koostuu neljästä pelistä. Omat rajat -kaupunkisuunnistuspeli, Sukset ristissä -vuorovaikutustesti, vaikuttamisbingo sekä Seppo-sovelluksella toteutettu Jätetään jälki -peli, jota pelataan aidossa kaupunkiympäristössä karttasovelluksen avulla.