Kirkon Ulkomaanapu

Sirkuksen kipinä -ohjelma ja valokuvanäyttely

Ohjelma sisältää Sirkuksen Kipinä -valokuvanäyttelyn, jossa kuvataan syyrialaispakolaisten sirkusharrastusta Za´atarin pakolaisleirillä Jordaniassa.

Ohjelma sisältää valokuvanäyttelyä täydentäviä osallistavia työskentelytapoja ja hartausideoita. Ohjelman yhteyteen kuuluu erikseen tilattava Sirkus Magentan esitys Za´atarin tarinoita, jossa kerrotaan sirkuksen vaikutuksista osallistujiin, pakolaisleirin oloista ja muslimikulttuurista lasten ja nuorten näkökulmasta, syyrialaisnuorten omin sanoin. Esitys sisältää puhetta, teatterimaista tarinankerrontaa, akrobatiaa ja yleisöä osallistavaa toimintaa.

Esiintyjinä ovat Sirkus Magentan sirkustaiteilijat, jotka ovat työskennelleet Za´atarin pakolaisleirillä.

Ohjelmaa voi käyttää tilaamalla sen kaikki osat: Sirkuksen Kipinä -valokuvanäyttely, Za´atarin tarinoita -esitys sekä hyödyntämällä toiminnallisia ideoita, jolloin käytössä on tavoitteellinen, tietoa ja tunteita sisältävä, globaalikasvatusta tukeva kokonaisuus.

Ohjelmaa voi käyttää myös tilaamalla vain osan, esimerkiksi valokuvanäyttelyn tai Za´atarin tarinoita -esityksen. Valokuvanäyttelystä tehtyä sähköistä kuvaesitystä voi käyttää sisätiloissa heijastamalla kuvat seinälle.

Valokuvanäyttelyn tilaukset: sara.korhonen@kirkonulkomaanapu.fi

Sirkusesityksen tilaaminen: silja.kyytinen@sirkusmagenta.fi

Miten ja missä?
Vinkin muoto
Toiminta
Vinkkityyppi
Menetelmät
Mitä?
Oppiaineet
Historia ja yhteiskuntaoppi
Katsomusaineet
Taito- ja taideaineet
Laaja-alainen osaaminen
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu
Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen
Kenelle?
Kieli
Suomi
Kohderyhmä
Alakoulu
Yläkoulu
Toinen aste
Aikuiskasvatus