SPR

Rasismiin puuttumisen Treenikehä-työpaja

Tiedätkö ryhmän, joka haluaisi treenata rasismiin puuttumista ja testata käytännössä erilaisia toimintatapoja rasistisissa tilanteissa?

Tilaa rasismiin puuttumisen Treenikehä-työpaja!

Rasismiin puuttumisen Treenikehä on kaikille sopiva, iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää. Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia ja saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla. Voit tilata Treenikehän omaan yhteisöösi (työpaikka, oppilaitos, yhdistys, harrastusporukka jne.). Treenikehä kestää 2-3 tuntia ja mukaan mahtuu noin 10–20 osallistujaa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Ei rasismille! -hankkeen vapaaehtoistoiminnan suunnittelijaan Päivi Sinkkoseen, p. 020 701 2182, paivi.sinkkonen(at)punainenristi.fi ja sovi aikatauluista ja yksityiskohdista. Treenikehä on tilaajalle maksuton!

Lue lisää: Rasismia vastaan teatterin keinoin

Rasismiin puuttumisen treenikehä on kehitetty Ei rasismille! –hankkeessa yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa. Treenikehän vetäjät ovat Ei rasismille! –hankkeen kumppanijärjestöjen vapaaehtoisia ja työntekijöitä.

Miten ja missä?
Vinkin muoto
Toiminta
Vinkkityyppi
Koulutukset ja vierailut
Mitä?
Oppiaineet
Katsomusaineet
Taito- ja taideaineet
Laaja-alainen osaaminen
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu
Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Kenelle?
Kohderyhmä
Toinen aste
Aikuiskasvatus
Rasisminvastaista materiaalia lapsi- ja nuorisokoulutukseen
Katso tästä vinkkejä, miten rasismia ja syrjintää voi käsitellä oppitunneilla ja vapaa-ajan nuorisotoiminnassa. Opetusmateriaalit sisältävät tietoa rasismista ja monikulttuurisuudesta, osallistavia rastitehtäviä, työpajoja, tiedonhakua sekä itsepohdiskelutehtäviä.