Interpedia

Interpedias Landspaket

Hur leker barnen i Nepal? Vad äter man som morgonmål i en etiopisk familj? Var kan man hitta information om colombianska barns vardag?

Interpedias landspaket presenterar kulturerna i Nepal, Sydafrika, Indien, Etiopien, Colombia, Thailand och Kina samt hur människorna i de här länderna lever. Paketen lämpar sig för att arrangera olika temadagar och händelser och för att bli bekant med ländernas kultur. I varje paket har man samlat saker som kläder, böcker, leksaker, instrument och tyger från länderna i fråga.

Dessutom finns i paketet ett informationshäfte där man granskar varje lands historia, natur, kultur, näringar, familjeliv, utbildning och förhållande till Finland. Särskilt behandlas barnens situation och vardag i landet i fråga.

Landspaketen lånas ut till privatpersoner, skolor, daghem, studiekretsar och andra som behöver dem. För landspaketen debiterar vi en låneavgift på 50 €/80 € beroende på transportavstånd. Med avgiften täcker vi transportkostnaderna. Landspaketen levereras via Matkahuoltos lokala terminal. Ett paket väger 5–10 kg.

Tilläggsuppgifter om landspaketen ger Interpedias organisationsassistet per telefon 09-2727 060 eller per e-mail toimisto(at)interpedia.fi

Miten ja missä?
Vinkkityyppi
Materiaalit
Mitä?
Oppiaineet
Äidinkieli ja vieraat kielet
Historia ja yhteiskuntaoppi
Katsomusaineet
Laaja-alainen osaaminen
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu
Kenelle?
Kohderyhmä
Alakoulu