Suomen YK-liitto

Ihmisoikeuspeli

Ihmisoikeuspeli on nettipeli, joka antaa tietoa ihmisoikeuksista ja niiden toteutumisesta eri puolilla maailmaa. Peliä voi pelata maksutta esimerkiksi kouluissa, kerhoissa, nuorisotaloilla leireillä sekä työpaikoilla. Ihmisoikeuspeli on suunnattu ensisijaisesti nuorille mutta haastavuudessaan se sopii myös aikuisille.

Pelin johtava teema on yhdenvertaisuus: sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin, iän, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilökohtaisen ominaisuuden perusteella tapahtuvan syrjinnän poistaminen. Peli rakentuu tietovisakysymyksistä, asenteita avaavista haastetehtävistä ja toimintaa vaativista pienistä harjoituksista.

Tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin ja toimintatapoihin, sekä herättää havaitsemaan omassa elämässä tehtyjen valintojen vaikutuksia. Peli rohkaisee väkivallattomaan konfliktien ratkaisuun ja antaa ideoita, joiden avulla jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ihmisoikeuksien toteutumiseen.

Pelin on suunnitellut ja toteuttanut vapaaehtoinen kasvatusalan ammattilaisista koottu työryhmä. Taustatukea antoivat Ihmisoikeusliitto, Suomen YK-liitto, Amnestyn Suomen osasto, Unioni Naisasialiitto Suomessa ja Maailma.net.

Peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Miten ja missä?
Vinkin muoto
Verkkoaineisto
Vinkkityyppi
Materiaalit
Mitä?
Oppiaineet
Katsomusaineet
Laaja-alainen osaaminen
Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Kenelle?
Kieli
Suomi
Ruotsi
Englanti
Kohderyhmä
Yläkoulu
Toinen aste
Aikuiskasvatus