Fida International ry

Aktiivinen maailmankansalaisuus

Fidan globaalikasvatustunnit ja -materiaalit seuraavat joka vuosi vaihtuvaa Fidan Eväät elämään -kampanjan teemaa. Koulutetut kouluvierailijat vaihtelevat pakettiaan aina tarpeen tullen uusimmasta teemasta edellisvuosien päivitettyihin kokonaisuuksiin. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta globaaleista kehityskysymyksistä, erityisesti lapsiin ja heidän oikeuksiin kohdistuen. Jokainen Fidan eri teemoista on muunneltavissa 1.-9. luokille ja myös lukiolaisille sopivaksi.

Ilmaiseen oppituntiin sisältyy toiminnallisia harjoituksia, videomateriaalia sekä runsaasti kuvitettuja Powerpoint-esityksiä. Useasti oppilaat pääsevät myös pelaamaan Fidan tuottamia kehitysyhteistyöhön linkittyviä lautapelejä. Fidan globaalikasvatustunnit ovat tilattavissa Pirkanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Kaakkois-Suomen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Savon ja Kainuun alueille. Kysy tarvittaessa myös muille alueille.

Fida saavuttaa vuosittain noin 10 000 koululaista ympäri Suomea alakouluista yläkouluihin ja lukioihin. Fidan globaalikasvatusmateriaalit ja -vierailut toteutetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyötuella ne ovat kouluille maksuttomia.

Miten ja missä?
Vinkkityyppi
Koulutukset ja vierailut
Mitä?
Oppiaineet
Ympäristö ja luonnontieteet
Laaja-alainen osaaminen
Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen
Kenelle?
Kieli
Suomi
Kohderyhmä
Alakoulu