The World’s largest lesson – kestävän kehityksen vinkkejä opettajille

The World's Largest Lesson on sivusto, jonne on koottu runsain määrin opetusmateriaaleja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden opetukseen. Ilman opettajia tavoitteet eivät toteudu - ota siis homma haltuun!

The World's Largest Lesson on kestävän kehityksen tavoitteiden verkkosivusto opettajille. Ajatuksena on, että jos jokainen opettaja ja koulu maailmassa opettaisi näistä tavoitteista oppilailleen, tuleva sukupolvi voisi olla se, joka saisi aikaan muutoksen maailmassa. Tavoitteita ei voida saavuttaa, elleivät kaikki tiedä niistä. Siksi kaikkia, mutta erityisesti opettajia, kannustetaan levittämään tietoa eteenpäin.

Sivustolta löytyy paljon valmiita tuntisuunnitelmia, tietoa kestävän kehityksen tavoitteista, videoita, sarjakuvia ja materiaalia opetuskäyttöön. Tietoa tavoitteista on sekä aikuisille että lapsille ja nuorille suunnitellussa muodossa. Tuntisuunnitelmissa ja tehtävissä oppilaat on otettu mukaan aktiivisina toimijoina pohtimaan, päättelemään ja vaikuttamaan.

Sivuilta löytyy myös työkalupakki, jonka avulla nuoria voi kannustaa tekemään omaa vaikuttamistyötä. Menetelmät ovat helppoja toteuttaa, mutta tärkeistä aiheista.

Kestävä kehitys on osa opetussuunnitelmaa Suomessakin!

Ensi syksynä käyttöön otettavassa perusopetuksen opetussuunnitelmassakin YK:n kehitystavoitteet mainitana heti asiakirjan alussa, kun perusopetuksen tehtäviä määritellään.

Kestävän kehityksen tavoitteiden sisältöalueet puolestaan jalkautuvat koko opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelma siis ohjaa kouluja ottamaan aktiivisesti osaa talkoisiin!

Lue lisää:

Kaija Laurila

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »