The World’s largest lesson – kestävän kehityksen vinkkejä opettajille

The World's Largest Lesson on sivusto, jonne on koottu runsain määrin opetusmateriaaleja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden opetukseen. Ilman opettajia tavoitteet eivät toteudu - ota siis homma haltuun!

The World's Largest Lesson on kestävän kehityksen tavoitteiden verkkosivusto opettajille. Ajatuksena on, että jos jokainen opettaja ja koulu maailmassa opettaisi näistä tavoitteista oppilailleen, tuleva sukupolvi voisi olla se, joka saisi aikaan muutoksen maailmassa. Tavoitteita ei voida saavuttaa, elleivät kaikki tiedä niistä. Siksi kaikkia, mutta erityisesti opettajia, kannustetaan levittämään tietoa eteenpäin.

Sivustolta löytyy paljon valmiita tuntisuunnitelmia, tietoa kestävän kehityksen tavoitteista, videoita, sarjakuvia ja materiaalia opetuskäyttöön. Tietoa tavoitteista on sekä aikuisille että lapsille ja nuorille suunnitellussa muodossa. Tuntisuunnitelmissa ja tehtävissä oppilaat on otettu mukaan aktiivisina toimijoina pohtimaan, päättelemään ja vaikuttamaan.

Sivuilta löytyy myös työkalupakki, jonka avulla nuoria voi kannustaa tekemään omaa vaikuttamistyötä. Menetelmät ovat helppoja toteuttaa, mutta tärkeistä aiheista.

Kestävä kehitys on osa opetussuunnitelmaa Suomessakin!

Ensi syksynä käyttöön otettavassa perusopetuksen opetussuunnitelmassakin YK:n kehitystavoitteet mainitana heti asiakirjan alussa, kun perusopetuksen tehtäviä määritellään.

Kestävän kehityksen tavoitteiden sisältöalueet puolestaan jalkautuvat koko opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelma siis ohjaa kouluja ottamaan aktiivisesti osaa talkoisiin!

Lue lisää:

Kaija Laurila

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »