Viestintä- ja kehityskasvatustuen sekä matkatukien hallinnointi Kepalle

Kepan syyskokous päätti perjantaina 23.11.2012 vastata myönteisesti ulkoministeriön aloitteeseen siirtää viestintä- ja kehityskasvatus- sekä matkatukien hallinnointi Kepalle.

Ulkoministeriö lähestyi Kepaa keväällä 2012 aloitteella, jonka myötä VKK- ja matkatukien hallinnointi ja tukia koskeva päätöksenteko siirrettäisiin Kepalle vuoden 2013 aikana.

Kevään ja syksyn 2012 aikana Kepassa on laadittu Kepan hallituksen toimeksiannon mukaisesti laaja taustaselvitys erilaisista mahdollisuuksista aloitteeseen liittyen. Sen mukaan esteitä tukien hallinoimiselle Kepassa ei ole, kunhan järjestelmästä rakennetaan avoin ja läpinäkyvä.

Varovaisen myönteistä kantaa aloitteeseen ovat kuvastaneet myös vuoden mittaan järjestetyt järjestökonsultaatiot. Niiden aikana on esitetty myös huolestuneita kysymyksiä esimerkiksi Kepan kattojärjestö- ja edunvalvojarooliin liittyen. Huolet ja kysymykset ovat olleet erityisen arvokasta aineistoa selvitystyölle: niiden pohjalta on etsitty toimivia ratkaisumalleja.

Tukihallinnon rakentaminen Kepassa alkaa vuonna 2013. Tukimuotoja tullaan uudistamaan järjestöjen toiveet huomioiden ja järjestöt tullaan kutsumaan mukaan kehittämiskeskusteluihin vuoden aikana.

Lisätietoa

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »