Viesti nuorille tehokkaasti kehitysyhteistyöstä

Suomalaisten nuorten suhtautumisessa kehitysmaiden auttamiseen on huomattavia eroja. Järjestöjen teettämä tutkimus Nuorten ajatuksia kehitysyhteistyöstä tarjoaa työkaluja nuorten tehokkaaseen tavoittamiseen viestiinnän keinoin.

Tutkimuksessa nuorten arvoja, asenteita, mielikuvia ja tietoja tarkastellaan erilaisten väittämien avulla. Tutkimus tunnistaa viisi asenteiltaan erilaista ryhmää. Aktiiviset auttajat, globalisaatiokriitikot ja positiiviset epävarmat suhtautuvat kehitysyhteistyöhön pääosin myönteisesti. Välinpitämättömät eivät koe asian koskevan heitä ja Suomi ensin -ryhmä suhtautuu voimakkaan kielteisesti kehitysmaiden auttamiseen.

Tulokset auttavat viestijöitä rakentamaan viestinsä ja valitsemaan kanavansa kullekin ryhmälle sopivalla tavalla. Nuoriin panostaminen kannattaa, sillä suurin osa kyselyyn vastanneista oli valmiita laittamaan itsensä likoon huomattavasti nykyistä enemmän. Vastaajista jopa 47 prosenttia ilmoitti haluavansa tehdä jotain kehitysmaiden hyväksi, mutta ei tiedä miten voi auttaa. Tässä haaste järjestökentälle!

Marraskuussa 2012 tehtyyn tutkimukseen osallistui 945 15-20-vuotiasta nuorta eri puolita Suomea. Suomen lasten ja nuorten säätiön, Planin, Kirkon Ulkomaanavun ja Taksvärkin yhteisen tutkimuksen toteutti T-Media Oy.

Tutkimusraportti liitteineen ja tutkimusdata ovat ladattavissa osoitteesta www.nuori.fi/nuortenajatuksia.

Lisätietoja

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva: Willman Dance Companyn lastenproduktio "Keisarinnan uudet vaatteet"
Blogi

Vastuullisen kulutuksen oppimista taiteen keinoin

Taide mahdollistaa kompleksisten asioiden käsittelyn nuorenkin yleisön kanssa. Eettisen kaupan puolesta (Eetti) -kansalaisjärjestön ja tanssiryhmä Willman Dance Companyn yhteistyöhankkeessa havainnollistetaan nykytanssiesityksen kautta tekstiilien kulutusta ja kestävyyttä alakouluikäisille lapsille. Fingon koordinoima Bridge 47 rahoittaa hanketta.
Lue lisää »