Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden luonnos julki - tervetuloa kommentoimaan!

Uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ovat viittä vaille valmiit. Opetushallitus julkaisi luonnoksen perusteista verkkosivullaan 15.8. ja kokoaa siihen viimeisiä kommentteja 5.9.2016 saakka.

Tukevatko uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet kasvua maailmankansalaisuuteen, kestävään elämäntapaan ja toisten huomioonottamiseen? Miten ne tukevat lasten osallisuutta ja edistävät yhdenvertaisuuden toteutumista?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kommentoimaan luonnosta Kepaan (Elimäenkatu 25, 5. krs. kokoustila Vallila) perjantaina 26.8. klo 10-12 globaalikasvatuksen näkökulmasta. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 25.8. mennessä osoitteeseen: sanna.rekola@kepa.fi. Mikäli et pääse tilaisuuteen, mutta haluaisit osallistua yhteiseen kommentointiin, ole yhteydessä!

Varhaiskasvatussuunnitelman uudistamisen tavoitteena on kirkastaa varhaiskasvatuksen merkitystä osana lapsen elinikäisen kasvun ja oppimisen polkua sekä kehittää varhaiskasvatuksen laatua valtakunnallisesti. Varhaiskasvatuslain mukaisesti perusteista tulee ensimmäistä kertaa velvoittava asiakirja, jonka pohjalta kunnat laativat ja ottavat 1.8.2017 alkaen käyttöön omat paikalliset varhaiskasvatuksen suunnitelmansa.

Lisätietoa:

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva: Willman Dance Companyn lastenproduktio "Keisarinnan uudet vaatteet"
Blogi

Vastuullisen kulutuksen oppimista taiteen keinoin

Taide mahdollistaa kompleksisten asioiden käsittelyn nuorenkin yleisön kanssa. Eettisen kaupan puolesta (Eetti) -kansalaisjärjestön ja tanssiryhmä Willman Dance Companyn yhteistyöhankkeessa havainnollistetaan nykytanssiesityksen kautta tekstiilien kulutusta ja kestävyyttä alakouluikäisille lapsille. Fingon koordinoima Bridge 47 rahoittaa hanketta.
Lue lisää »