Perusopetuksen OPS viimeiselle lausuntokierrokselle

Opetushallitus on lähettänyt perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnoksista viralliset lausuntopyynnöt keskeisille sidosryhmille.

Viimeiselle lausuntokierrokselle lähetetyt perus- ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteet valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen alkaa kunta- ja koulukohtainen työ paikallisten opetussuunnitelmien laatimiseksi. Uuden OPSin mukaiseen opetukseen siirrytään 1.8.2016 alkavan lukuvuoden alussa.

Lausunnoille lähetetyt perusteluonnokset ovat luettavissa opetushallituksen verkkosivulla. Perusteluonnosten lisäksi luettavana on perusopetuksen perusteiden tukimateriaaliksi tarkoitettu, päättöarviointiin liittyvä aineisto.
Molemmat opetussuunnitelman perusteet viimeistellään annettavien lausuntojen pohjalta.

Kepa ja kansalaisjärjestöt ovat vaikuttaneet perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin useaan otteeseen valmistelutyön aikana.

Lisätietoa

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva.
Blogi

Hyvää lapsen oikeuksien päivää!

Tänään Suomessa nostettiin ensimäistä kertaa liput salkoon lapsen oikeuksien päivän kunniaksi. Tänä vuonna lapsen oikeuksien viikon teemana on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus tulevaisuuteen. Lapsen oikeuksien toteutuminen rakentaa pohjan hyvälle tulevaisuudelle, toiveikkuudelle ja tulevaisuususkolle, kirjoittaa Fingon globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Blogi

Utopia = paikka, jota ei vielä ole

Naisten äänioikeus, elämää helpottavat kodinkoneet, orjuuden loppuminen, työläisen vapaa-aika, nämä kaikki olivat menneisyyden utopioita, jotka ovat ainakin jossain määrin ja jossain päin maailmaa toteutuneet. Nyt ja huomenna on aika alkaa rakentaa tulevaisuuden utopioita. Siihen työhön Transformer 2030 - Tulevaisuuden tekijät -hanke tarjoaa vetoapua Suomen ammattikasvattajille.
Lue lisää »