opettajia seminaarissa
Kuva: Kepa

Opettajasta muutosagentiksi? Transformer 2030 -täydennyskoulutushanke käynnistyi

Nyt voivat tavalliset opettajatkin ryhtyä supersankareiksi! Transformer 2030 – opettajat kestävän kehityksen muutosagentteina -täydennyskoulutukset tarjoavat syvällisen oppimismatkan kestävään kehitykseen.

Ensi syksystä alkaen opettajille on tarjolla ainutlaatuista täydennyskoulutusta eri puolilla Suomea. Koulutukset edistävät lastentarhanopettajien, peruskoulujen, lukioiden ja vapaan sivistystyön opettajien sisällöllistä ja pedagogista osaamista Agenda 2030:n tavoitteista ja globaalikasvatuksesta.

Täydennyskoulutushankkeen taustalta löytyy koko joukko kiinnostavia kansalaisjärjestöjä ja alan huippututkijoita, joiden avulla osallistujat voivat löytää uusia keinoja edistää kestävää kehitystä opetussuunnitelmien mukaisesti.

Mikä sitten tekee juuri tästä koulutuksesta ainutlaatuisen oppimismahdollisuuden? Tässä muutamia syitä, miksi jokaisen kynnelle kykenevän opettajan kannattaa osallistua:

  • Koulutus tarjoaa syvällisen oppimismatkan globaalikasvatukseen ja kestävään kehitykseen.
  • Kouluttajina toimivat alan huippuosaajat. Tutkijat ja kansalaisjärjestöjen asiantuntijat tarjoavat ajan hermolla olevaa tietoa globaalikasvatuksesta ja kestävän kehityksen oppimisesta niin teoriassa kuin käytännössä.
  • Pääset verkostoitumaan ja jakamaan omia kokemuksiasi kiinnostavien kollegoiden kanssa.
  • Koulutuksen päätteeksi saat digitaalisen osaamismerkin.

Koulutuksia toteutetaan eri puolilla Suomea syksystä 2018 alkaen. Tulevat koulutukset löydät hankkeen verkkosivulta. Varaa paikkasi ja ryhdy kestävän kehityksen muutosagentiksi!

Lue lisää

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva.
Blogi

ABC-kirjasta verkkoon ja luokkahuoneesta museoon – oppimisen murros tarkoittaa perinteisten oppimisympäristöjen muutosta

Suomalaisella koululaitoksella on jo sadan vuoden ajan ollut vahva asema yhteiskunnan kehityksen suunnan näyttäjänä. Se on opettanut lapsille ja nuorille tarpeellisia tietoja ja taitoja ja ollut aktiivisesti mukana reagoimassa muuttuvaan maailmaan. Jotta koulu voi olla osa tulevaisuuden ratkaisuja, opetuksen ja käytettävien oppimateriaalien täytyy myös muuttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Blogi

Opettajaopiskelijat ryhtyivät toimeen – kehittivät itselleen ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen opintojakson

On selvää, että maapallo ei kestä nykyistä elämäntapaamme, vaan jotain on tehtävä. Koulu ja koulutus ovat parhaita tapoja muuttaa maailmaa. Ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen ottaminen kokonaisvaltaiseksi läpileikkaavaksi teemaksi koulumaailmaan luo pohjan, jonka kautta kestävä kehitys voi tulla osaksi jokapäiväistä elämäämme, kirjoittaa Fingon hankeavustaja Saana Ylikruuvi.
Lue lisää »