opettajia seminaarissa
Kuva: Kepa

Opettajasta muutosagentiksi? Transformer 2030 -täydennyskoulutushanke käynnistyi

Nyt voivat tavalliset opettajatkin ryhtyä supersankareiksi! Transformer 2030 – opettajat kestävän kehityksen muutosagentteina -täydennyskoulutukset tarjoavat syvällisen oppimismatkan kestävään kehitykseen.

Ensi syksystä alkaen opettajille on tarjolla ainutlaatuista täydennyskoulutusta eri puolilla Suomea. Koulutukset edistävät lastentarhanopettajien, peruskoulujen, lukioiden ja vapaan sivistystyön opettajien sisällöllistä ja pedagogista osaamista Agenda 2030:n tavoitteista ja globaalikasvatuksesta.

Täydennyskoulutushankkeen taustalta löytyy koko joukko kiinnostavia kansalaisjärjestöjä ja alan huippututkijoita, joiden avulla osallistujat voivat löytää uusia keinoja edistää kestävää kehitystä opetussuunnitelmien mukaisesti.

Mikä sitten tekee juuri tästä koulutuksesta ainutlaatuisen oppimismahdollisuuden? Tässä muutamia syitä, miksi jokaisen kynnelle kykenevän opettajan kannattaa osallistua:

  • Koulutus tarjoaa syvällisen oppimismatkan globaalikasvatukseen ja kestävään kehitykseen.
  • Kouluttajina toimivat alan huippuosaajat. Tutkijat ja kansalaisjärjestöjen asiantuntijat tarjoavat ajan hermolla olevaa tietoa globaalikasvatuksesta ja kestävän kehityksen oppimisesta niin teoriassa kuin käytännössä.
  • Pääset verkostoitumaan ja jakamaan omia kokemuksiasi kiinnostavien kollegoiden kanssa.
  • Koulutuksen päätteeksi saat digitaalisen osaamismerkin.

Koulutuksia toteutetaan eri puolilla Suomea syksystä 2018 alkaen. Tulevat koulutukset löydät hankkeen verkkosivulta. Varaa paikkasi ja ryhdy kestävän kehityksen muutosagentiksi!

Lue lisää

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »