opettajia seminaarissa
Kuva: Kepa

Opettajasta muutosagentiksi? Transformer 2030 -täydennyskoulutushanke käynnistyi

Nyt voivat tavalliset opettajatkin ryhtyä supersankareiksi! Transformer 2030 – opettajat kestävän kehityksen muutosagentteina -täydennyskoulutukset tarjoavat syvällisen oppimismatkan kestävään kehitykseen.

Ensi syksystä alkaen opettajille on tarjolla ainutlaatuista täydennyskoulutusta eri puolilla Suomea. Koulutukset edistävät lastentarhanopettajien, peruskoulujen, lukioiden ja vapaan sivistystyön opettajien sisällöllistä ja pedagogista osaamista Agenda 2030:n tavoitteista ja globaalikasvatuksesta.

Täydennyskoulutushankkeen taustalta löytyy koko joukko kiinnostavia kansalaisjärjestöjä ja alan huippututkijoita, joiden avulla osallistujat voivat löytää uusia keinoja edistää kestävää kehitystä opetussuunnitelmien mukaisesti.

Mikä sitten tekee juuri tästä koulutuksesta ainutlaatuisen oppimismahdollisuuden? Tässä muutamia syitä, miksi jokaisen kynnelle kykenevän opettajan kannattaa osallistua:

  • Koulutus tarjoaa syvällisen oppimismatkan globaalikasvatukseen ja kestävään kehitykseen.
  • Kouluttajina toimivat alan huippuosaajat. Tutkijat ja kansalaisjärjestöjen asiantuntijat tarjoavat ajan hermolla olevaa tietoa globaalikasvatuksesta ja kestävän kehityksen oppimisesta niin teoriassa kuin käytännössä.
  • Pääset verkostoitumaan ja jakamaan omia kokemuksiasi kiinnostavien kollegoiden kanssa.
  • Koulutuksen päätteeksi saat digitaalisen osaamismerkin.

Koulutuksia toteutetaan eri puolilla Suomea syksystä 2018 alkaen. Tulevat koulutukset löydät hankkeen verkkosivulta. Varaa paikkasi ja ryhdy kestävän kehityksen muutosagentiksi!

Lue lisää

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »