VGK-neuvonta
Kuva: Pixabay

Miten valmistautua viestintä- ja globaalikasvatustuen hakukierrokseen?

Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuen seuraava hakukierros käynnistyy 12. marraskuuta. Uutta hakukierroksella on muun muassa se, että tukea myönnetään nyt myös yritys- ja yhteiskuntavastuuta edistäville hankkeille. Kepa tarjoaa neuvontaa hankkeita suunnitteleville järjestöille.

Pian avautuva VGK-tuen hakukierros tarjoaa järjestöille mahdollisuuksia toteuttaa Suomessa tapahtuvia viestintä- ja globaalikasvatushankkeita. Tukea myönnetään 1,4 miljoonaa euroa enintään viiteentoista kaksivuotiseen hankkeeseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että VGK-tukea myönnetään yhä harvemmalle hankkeelle. Edellisellä hakukierroksella kaksi vuotta sitten tukea myönnettiin 19 hankkeelle ja tätä ennen 45 hankkeelle, joista suurin osa oli yksivuotisia. Tulevalla kierroksella rahoitetaan vain kaksivuotisia hankkeita.

Haku alkaa maanantaina 12.11. ja päättyy maanantaina 10.12. Hakulomakkeita on päivitetty ja ne julkaistaan haun avautuessa.

Ulkoministeriön mukaan mitään suuria muutoksia ei ole luvassa suhteessa vanhoihin hakulomakkeisiin ja -ohjeisiin. Tiukka aikataulu on kuitenkin haaste erityisesti niille järjestöille, joille ministeriön hakukäytännöt eivät ole vanhastaan tuttuja.

Uutta hakukierroksella on se, että tukea on korvamerkitty erityyppisille hankkeille. Sitä myönnetään enintään kuudelle kansalaisjärjestöjen viestintähankkeelle, kuudelle globaalikasvatushakkeelle ja kolmelle yritys- tai yhteiskuntavastuuhankkeelle.

Viimeinen kategoria on uusi avaus, jonka myötä järjestöjen mahdollisuudet toteuttaa yritys- ja yhteiskuntavastuuhankkeita paranevat. Tukea hakiessaan järjestöjen on arvioitava, mihin kategoriaan oma hanke pääasiallisesti kuuluu. Yhdessä hankkeessa voi kuitenkin olla elementtejä myös muista kategorioista.

Kepan neuvonta ja hakemusklinikka

Kepa tarjoaa järjestöille neuvontaa ja kommentoi hakemusluonnoksia. Järjestöt voivat varata itselleen neuvonta-ajan verkkosivultamme löytyvien ohjeiden mukaan.

Neuvonta-aikoja on tarjolla parisenkymmentä, joten oma aika kannattaa varata ajoissa. Neuvonta toteutetaan tuenhakijan toiveen mukaan tapaamisena kasvotusten tai verkon välityksellä.

Pyydämme neuvontaan osallistuvia järjestöjä toimittamaan meille hakemusluonnoksensa kolme päivää ennen neuvontaa. Tällöin ehdimme koota neuvontaan mennessä vinkkimme hakemukseen myös kirjallisesti.

Järjestämme myös avoimen hakemusklinikan, jonne järjestöt ovat tervetulleita kysymyksineen.

Keskiviikkona 14.11. klo 15-17 järjestettävässä tilaisuudessa tarjolla on paitsi vinkkejä hakemuksen tekoon, myös mahdollisuus tavata muita hankkeita suunnittelevia järjestötoimijoita. Lisätietoa hakemusklinikasta ja ilmoittautumisohjeet löydät Kepan tapahtumakalenterista.

Järjestöt voivat esittää hakukierrokseen liittyviä kysymyksiä myös ulkoministeriölle, joka on luvannut koota verkkosivulleen kysymyksiä ja vastauksia -sivun hakuun liittyen.

Lisätietoja

Lue myös

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Kepassa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

koulutytöt
Blogi

Tyttöjen päivä muistuttaa tyttöjen kokemista haasteista – mutta myös hyödyntämättömästä potentiaalista

Tänään vietettävän tyttöjen päivän teemana on With Her: A Skilled GirlForce, eli tytöt taitavana työvoimana. Ympäri maailmaa menetetään lukemattomia innovaatioita, kun tytöt ja naiset jäävät työelämän ulkopuolelle. Ammattien sukupuolittuminen on osa tätä ongelmaa, joka ei kuitenkaan rajoitu vain sukupuoleen. Suomessa esimerkiksi maahanmuuttajataustaiset nuoret kokevat muita enemmän haasteita työelämässä ja koulupolulla sitä kohti.
Lue lisää »