Fidan ständi
Festivaalikävijä osallistumassa Fidan tempaukseen. Kuva: Sanna Rekola

Miten saadaan ihmiset kiinnostumaan globaaleista kehityskysymyksistä?

Kevät ja kesä ovat täynnä tapahtumia, joihin järjestöt jalkautuvat esittelemään toimintaansa. Miten herätetään ihmisten kiinnostus globaaliasioihin? Tutustu Maailma kylässä -festivaalin makupaloihin.

Maailma kylässä -festivaali tarjoaa erinomaisen näyteikkunan keinoihin, joilla kansalaisjärjestöt pyrkivät herättämään ihmisten kiinnostuksen globaaleihin kehityskysymyksiin.

Perinteiset keinot, kuten arvonnat, testit ja kyselyt saavat ohikulkijat pysähtymään. Ihmiset voi myös kutsua ilmaisemaan mielipiteensä ja vaikuttamaan päättäjiin. Havainnollistavat, osallistavat menetelmät kannustavat ihmisiä tekoihin omassa elämässään. Parhaimmillaan kohtaaminen yleisötapahtumassa voi käynnistää isojakin elämäntapamuutoksia.

Ennakkoluuloja lapulle kirjoitettuna
Kuva: Sanna Rekola

Pakolaisavun Ennakkoluulojen purkupisteellä ihmiset voivat luopua ennakkoluuloistaan. Palkinnoksi rohkeasta teosta saa Reilun kaupan ruusun. Olenko rasisti? -kampanja herättelee ihmisiä tunnistamaan omat ennakkoluulonsa.

Minibanderolleja pöydällä
Kuva: Sanna Rekola

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton pisteellä ihmiset saavat tehdä oman kyltin Parempi työelämä maailmaan -minimielenosoitukseen. Millaisista asioista parempi työelämä koostuu?

Ilmastotreeni-kampanjan ständi
Kuva: Sanna Rekola

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ständillä ihmisiä kannustetiin ilmastoystävällisiin arjen tekoihin. Ilmastotreeni -kampanja tarjoaa ilmaisia treeniohjelmia elämäntapojen uudistamiseen. Paikalla festivaalilla olivat myös personal trainerit valmentamassa ihmisiä ilmastotekoihin.

Millainen kohtaaminen saisi sinut innostumaan? Lähde festivaalille Helsingin Kaisaniemen puistoon (26.-27.5.2018) ja ota selvää!

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

sanomalehtiä
Blogi

Kierrätyksestä kiertotalouteen

Tänään 18.3. vietettävän kansainvälisen kierrätyspäivän tarkoituksena on muistuttaa kierrättämisen tärkeydestä maapallon tulevaisuuden suojelemisessa. Tämän vuoden teema ”Recycling into the Future” korostaa nuorten, kasvatuksen ja uusien innovaatioiden merkitystä kierrätykselle ja puhtaammalle tulevaisuudelle.
Lue lisää »
Nuoria ilmastomarssilla
Blogi

Täyslaidallinen tukea nuorille ilmastomarssijoille

Tulevana perjantaina maailman nuoret ryhtyvät ilmastolakkoon ja kokoontuvat marsseille vaatimaan oikeutta elämään, jota ei vaaranna ilmastonmuutos ja ympäristökatastrofit. Liikehdintä on saanut laajaa tukea opettajilta ja tutkijoilta. Näin pitää ollakin.
Lue lisää »