Maapallon kuva avaruudesta, musta tausta

Mitä kuuluu, Äiti Maa?

Kansainvälisenä Äiti Maan päivänä lähetin onnitteluviestin kotiplaneetalle ja sain suoraa palautetta käytöksestäni.

Heidi: Jee! Hyvää merkkipäivää Äiskä Maa!

Äiti Maa: Kiitos, kiva kun muistit. Musta tuntuu niin usein, että mut unohdetaan ja mua pidetään itsestään selvänä.

Heidi: No hei äläs nyt, mikä sulla on?

Äiti Maa: Musta tuntuu, että porukka vaan tuhlaa mun lahjoja eikä arvosta niiden ainutlaatuisuutta. Teidän energiankulutus, ruoan tuhlaus ja turhamainen osteluhuuma tekee mulle tosi pahaa, enkä mä jaksa tollasta meininkiä ikuisesti. Mä väsyn enkä kykene enää ottamaan vastaan kaikkea jätettä ja päästöjä, joita teijän ylikulutus aiheuttaa.

Heidi: Mä en tiedä mitä sanoa. Anteeksi tosi paljon. Tää on vaikea asia. Mut hei onko jotain, mitä mä voisin tehdä? Haluisin korjata tän jotenkin.

Äiti Maa: No paras synttärilahja mulle olisi se, että mun kallisarvoisia lahjoja ei tuhlata eikä niitä pidetä itsestäänselvyytenä. Mulle olisi tosi tärkeetä, että sä teet vastuullisia, kestäviä valintoja, jotka ei tuhoa mua. Vaali sitä, mitä mä tarjoan sulle: puhdasta ilmaa, vettä, kasvupohjan, metsiä, meriä ja luonnonvaroja.

Heidi: <3

Äiti Maa: <3

Lisää tietoa Kansainvälisestä Äiti Maan päivästä löytyy YK:n teemapäivälle omistetulta sivulta.

 

Heidi Saarinen
Heidi Saarinen

Kirjoittaja työskentelee Kepassa globaalikasvatuksen avustajana ja hänen vastuualueisiinsa kuuluu globaalikasvatus, järjestöyhteistyö sekä viestintä.

Uusimmat blogit

Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »
Paakuva blogiin Art of hosting
Blogi

Tätä kaikkea tarjoaa Art of Hosting - nappaa fasilitointivinkit talteen

Aurinko paistaa, tien pientareet täyttyvät lupiinien ja niittykasvien väriloistosta ja niiden tuoksu huumaa ruumiin ja mielen. Hetken kuluttua Mikkelissä, Otavan opiston upeassa historiallisessa miljöössä käynnistyy seitsemäs Suomessa järjestettävä Art of Hosting- koulutus. Olen täällä hakemassa osaamista Fingoon ja kansalaisyhteiskuntaan dialogipohjaisista fasilitointimenetelmistä sekä kollektiivisen viisauden sadonkorjuumenetelmistä.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »