Luokkaretkelle kansalaisvaikuttamisen ja globaalien kysymysten äärelle

Ilmoita luokkasi mukaan kilpailemaan paikasta kevään suurimmassa kansalaisten vaikuttamistapahtumassa. Kaksi parasta ryhmää pääsee mukaan – Kepa tarjoaa kouluttajan ja osallistuu matkakuluihin. Keväinen Helsinki kutsuu!

Kepa etsii kahta globaaliasioista kiinnostunutta lukiotason oppilasryhmää mukaan Arkadianmäelle tapaamaan kansanedustajia osana laajempaa lobbaustapahtumaa 24.5.2013.

Tapahtuman tarkoituksena on osoittaa kansanedustajille, että suomalaiset ovat kiinnostuneita kehitysmaista, ilmastonmuutoksesta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Samalla kannustamme heitä toimimaan paremman maailman puolesta.

Kaksi luokkaa valitaan hakemusten perusteella helmikuun lopulla. Koulutukset järjestetään oppilaiden omassa koulussa, Kepan kouluttaja tulee paikalle sovittuna ajankohtana kevään aikana.

Kilpailuun ilmoittautuminen on helppoa:

1. Kerro oma nimesi ja yhteystietosi (ilmoittajan tulee olla opettaja/ryhmän vetäjä)

2. Arvioi ryhmän koko ja kerro sen kokoonpanosta.

3. Perustele muutamalla lauseella, miksi juuri teidän pitäisi päästä mukaan tapaamaan kansanedustajia globaalien teemojen tiimoilta.

Lähetä viesti sähköpostilla 28.2. mennessä kampanjakoordinaattori Terhi Ylikoskelle osoitteeseen terhi.ylikoski@kepa.fi, lisätietoja myös puhelimitse 050 317 6685.

Terhi Ylikoski

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »