Lukion OPS uudistetaan - kysely auki 16.12. saakka

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut. Opetushallituksen verkkosivulla voi vastata kyselyyn päivitystarpeista. Miten opetussuunnitelmaa sinun mielestäsi tulisi päivittää?

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut ja juuri nyt kootaan aiheesta kiinnostuneiden kantoja työn pohjaksi verkkokyselyn muodossa. Kysely sulkeutuu 16.12.2014 klo 16.15. Kysely ja ohjeet sen täyttämiseen löytyvät opetushallituksen verkkosivulta.

Uudistusprosessi toteutetaan nopealla aikataululla - lukion OPS otetaan käyttöön viimeistään 1.8.2016 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että valtakunnalliset perusteet olisivat valmiit syyskuun 2015 lopussa. Laadinnan lähtökohtana ovat nykyiset opetussuunnitelmien perusteet, joita päivitetään valtioneuvoston asetuksen (942/2014) mukaisesti.

Järjestöjen OPS-aamiainen ma 15.12. klo 9-11 - tervetuloa!

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan ajatuksiaan Kepaan maanantaina 15.12.2014 klo 9-11 siitä, mikä uudessa lukion OPSissa on tärkeää. Kokouksesta kootaan keskustelumuistio, jota voi käyttää oman järjestön vastausten muotoilemisen tukena.  Ilmoittaudu mukaan to 11.12. mennessä osoitteeseen: sanna.rekola@kepa.fi. Ilmoita myös, mikäli et pääse paikalle, mutta haluat muistion.

Koska aikataulu on tiukka, tämä voi olla ainoa paikka vaikuttaa. Varmistetaan yhdessä, että lukio tarjoaa vahvan perustan maailmankansalaisuudelle!

Lisätietoja

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva: Willman Dance Companyn lastenproduktio "Keisarinnan uudet vaatteet"
Blogi

Vastuullisen kulutuksen oppimista taiteen keinoin

Taide mahdollistaa kompleksisten asioiden käsittelyn nuorenkin yleisön kanssa. Eettisen kaupan puolesta (Eetti) -kansalaisjärjestön ja tanssiryhmä Willman Dance Companyn yhteistyöhankkeessa havainnollistetaan nykytanssiesityksen kautta tekstiilien kulutusta ja kestävyyttä alakouluikäisille lapsille. Fingon koordinoima Bridge 47 rahoittaa hanketta.
Lue lisää »