Lukion OPS uudistetaan - kysely auki 16.12. saakka

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut. Opetushallituksen verkkosivulla voi vastata kyselyyn päivitystarpeista. Miten opetussuunnitelmaa sinun mielestäsi tulisi päivittää?

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut ja juuri nyt kootaan aiheesta kiinnostuneiden kantoja työn pohjaksi verkkokyselyn muodossa. Kysely sulkeutuu 16.12.2014 klo 16.15. Kysely ja ohjeet sen täyttämiseen löytyvät opetushallituksen verkkosivulta.

Uudistusprosessi toteutetaan nopealla aikataululla - lukion OPS otetaan käyttöön viimeistään 1.8.2016 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että valtakunnalliset perusteet olisivat valmiit syyskuun 2015 lopussa. Laadinnan lähtökohtana ovat nykyiset opetussuunnitelmien perusteet, joita päivitetään valtioneuvoston asetuksen (942/2014) mukaisesti.

Järjestöjen OPS-aamiainen ma 15.12. klo 9-11 - tervetuloa!

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan ajatuksiaan Kepaan maanantaina 15.12.2014 klo 9-11 siitä, mikä uudessa lukion OPSissa on tärkeää. Kokouksesta kootaan keskustelumuistio, jota voi käyttää oman järjestön vastausten muotoilemisen tukena.  Ilmoittaudu mukaan to 11.12. mennessä osoitteeseen: sanna.rekola@kepa.fi. Ilmoita myös, mikäli et pääse paikalle, mutta haluat muistion.

Koska aikataulu on tiukka, tämä voi olla ainoa paikka vaikuttaa. Varmistetaan yhdessä, että lukio tarjoaa vahvan perustan maailmankansalaisuudelle!

Lisätietoja

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »