Lukion OPS uudistetaan - kysely auki 16.12. saakka

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut. Opetushallituksen verkkosivulla voi vastata kyselyyn päivitystarpeista. Miten opetussuunnitelmaa sinun mielestäsi tulisi päivittää?

Lukion OPS-perusteiden päivitys on alkanut ja juuri nyt kootaan aiheesta kiinnostuneiden kantoja työn pohjaksi verkkokyselyn muodossa. Kysely sulkeutuu 16.12.2014 klo 16.15. Kysely ja ohjeet sen täyttämiseen löytyvät opetushallituksen verkkosivulta.

Uudistusprosessi toteutetaan nopealla aikataululla - lukion OPS otetaan käyttöön viimeistään 1.8.2016 alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että valtakunnalliset perusteet olisivat valmiit syyskuun 2015 lopussa. Laadinnan lähtökohtana ovat nykyiset opetussuunnitelmien perusteet, joita päivitetään valtioneuvoston asetuksen (942/2014) mukaisesti.

Järjestöjen OPS-aamiainen ma 15.12. klo 9-11 - tervetuloa!

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita jakamaan ajatuksiaan Kepaan maanantaina 15.12.2014 klo 9-11 siitä, mikä uudessa lukion OPSissa on tärkeää. Kokouksesta kootaan keskustelumuistio, jota voi käyttää oman järjestön vastausten muotoilemisen tukena.  Ilmoittaudu mukaan to 11.12. mennessä osoitteeseen: sanna.rekola@kepa.fi. Ilmoita myös, mikäli et pääse paikalle, mutta haluat muistion.

Koska aikataulu on tiukka, tämä voi olla ainoa paikka vaikuttaa. Varmistetaan yhdessä, että lukio tarjoaa vahvan perustan maailmankansalaisuudelle!

Lisätietoja

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »