Kommentoi esiopetuksen opetussuunnitelmia

Suomen opetussuunnitelman perusteet uudistuvat parhaillaan. Uudet opetussuunnitelmat astuvat voimaan vuodesta 2016 alkaen. Tänä syksynä vuorossa on esiopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden uudistaminen. Perusteissa käsitellään muun muassa esiopetuksen toimintakulttuuria, arvoja ja oppimiskäsitystä, oppimisympäristöä ja yhteistyötä.

Perusopetuksen arvopohjaa työstettäessä kansalaisjärjestöt osallistuivat ilahduttavasti valmistelutyön kommentointiin. Nyt onkin aika tutustua ja ottaa kantaa myös esiopetuksen asioihin. Opetussuunnitelman valmistelu on avoin ja selkeä prosessi, jonka tavoittet ja aikataulu ovat selkeästi esillä Opetushallituksen verkkosivuilla. Kommentoimaan kutsutaan järjestöjen lisäksi niin opetusalan ammattilaisia kuin oppilaiden vanhempiakin.

Kommentteja otetaan vastaan sivustolla 27.9.2013 saakka.

Onko opetussuunnitelmissa sinun tai järjestösi mielestä huomioitu riittävästi monikulttuurisestuvassa Suomessa tärkeitä globaalin vastuun arvoja ja teemoja?

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteluonnokset:
http://www.oph.fi/ops2016/perusteluonnokset

 

Minna Mannert
Minna Mannert

Koulutussuunnittelija, globaalikasvatus

Uusimmat blogit

Kuvituskuva: Willman Dance Companyn lastenproduktio "Keisarinnan uudet vaatteet"
Blogi

Vastuullisen kulutuksen oppimista taiteen keinoin

Taide mahdollistaa kompleksisten asioiden käsittelyn nuorenkin yleisön kanssa. Eettisen kaupan puolesta (Eetti) -kansalaisjärjestön ja tanssiryhmä Willman Dance Companyn yhteistyöhankkeessa havainnollistetaan nykytanssiesityksen kautta tekstiilien kulutusta ja kestävyyttä alakouluikäisille lapsille. Fingon koordinoima Bridge 47 rahoittaa hanketta.
Lue lisää »