Järjestöt tarjoavat vinkkejä globaalikasvatukseen Educa-messuilla

Educa-messujen Kansalaisvaikuttamisen torilla 27.–28.1. voi perehtyä globaalikasvatukseen.

Perusopetuksen ja lukion uusissa valtakunnallisissa opetussuunnitelmissa globaalit kansalaistaidot ovat isosti esillä. Kansalaisjärjestöt tarjoavat opetukseen monipuolista asiantuntijatukea ja kehittävät jatkuvasti uusia menetelmiä ja lähestymistapoja globaalikasvatuksen eri teemoista.

”Kansalaisvaikuttamisen tori on kansalaisjärjestöjen oma osasto Educa-messuilla. Torilla voi tutustua vajaaseen kolmeenkymmeneen järjestöön, jotka työskentelevät muun muassa ihmisten ja eläinten oikeuksien, lasten hyvinvoinnin, nuorten osallistumisen, ympäristön, kestävän kehityksen ja globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta”, järjestöjen globaalikasvatusverkostoa koordinoiva Sanna Rekola Kepasta kertoo.

Kansalaisjärjestöt tarjoavat opettajille ja kasvattajille tietoa, opetusmenetelmiä ja asiantuntijapalveluita. Menetelmät ja materiaalit tukevat opetussuunnitelmien tavoitteita. Järjestöt toteuttavat myös toiminnallisia kouluvierailuja.

Tämän vuoden teemana on Suomi 100 vuotta – Oppimista ja sivistystä.

Mitä torilla tapahtuu?

  • Globaalikasvatusvinkkejä tarjoaa lähes 30 järjestöä.
  • Kepan osastolla voi tutustua järjestöjen globaalikasvatusvinkkeihin ja äänestämällä kiinnostavinta vinkkireppua ottaa osaa arvontaan.
  • Globaalikasvatus.fi-vinkkipankkia on uudistettu: pankista löytyy runsaasti uusia vinkkejä ja uuden opetussuunnitelman mukaan yhdeksi hakukategoriaksi on lisätty laaja-alainen osaaminen.
  • Järjestöt tarjoavat vinkkejä globaalikasvatukseen -video Kansalaisvaikuttamisen torilta

Lisätietoa

  • Sanna Rekola, globaalikasvatuksen asiantuntija, Kepa ry, puh. 050 317 6697,   sanna.rekola@kepa.fi
Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »