Järjestöjen tarjonta herätti kiinnostusta Educassa

Kansalaisjärjestöt olivat jälleen vahvasti esillä opetusalan vuotuisessa suurtapahtumassa Educassa 23.-24.1.2015. Järjestöjen monipuolinen tarjonta herätti kiinnostusta kävijöiden keskuudessa.

Kansalaisvaikuttamisen tori tarjosi järjestöille näkyvän foorumin kertoa yhteistyötarjonnastaan opettajille. Torilla esittäytyi 29 järjestöä, jotka toimivat laajasti globaalikasvatuksen teemojen parissa. Opettajille oli tarjolla monenlaista tukea ja materiaalia.

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelman painotukset nousivat vahvasti esille järjestöjen ständeillä. Painotuksia oli poimittu myös torilla seikkaileviin puhekupliin, joiden kanssa saattoi ottaa valokuvan itsestään. OPS-puhekuplat olivat esillä myös järjestöjen tarjoamassa Improsiskojen esityksessä perjantaina.

Opettajat kiittelivät sitä, että järjestöt löytyivät tapahtumasta jälleen kootusti. Kansalaisvaikuttamisen tori on koonnut järjestöt yhteen Educassa jo vuodesta 2008 alkaen.

Educassa vieraili kahden päivän aikana yhteensä yli 14 000 opetusalan ammattilaista.

Sukella Kansalaisvaikuttamisen torin tunnelmiin kuvakoosteen kautta!

Lisätietoa

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva.
Blogi

ABC-kirjasta verkkoon ja luokkahuoneesta museoon – oppimisen murros tarkoittaa perinteisten oppimisympäristöjen muutosta

Suomalaisella koululaitoksella on jo sadan vuoden ajan ollut vahva asema yhteiskunnan kehityksen suunnan näyttäjänä. Se on opettanut lapsille ja nuorille tarpeellisia tietoja ja taitoja ja ollut aktiivisesti mukana reagoimassa muuttuvaan maailmaan. Jotta koulu voi olla osa tulevaisuuden ratkaisuja, opetuksen ja käytettävien oppimateriaalien täytyy myös muuttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Blogi

Opettajaopiskelijat ryhtyivät toimeen – kehittivät itselleen ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen opintojakson

On selvää, että maapallo ei kestä nykyistä elämäntapaamme, vaan jotain on tehtävä. Koulu ja koulutus ovat parhaita tapoja muuttaa maailmaa. Ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen ottaminen kokonaisvaltaiseksi läpileikkaavaksi teemaksi koulumaailmaan luo pohjan, jonka kautta kestävä kehitys voi tulla osaksi jokapäiväistä elämäämme, kirjoittaa Fingon hankeavustaja Saana Ylikruuvi.
Lue lisää »