Järjestöjen tarjonta herätti kiinnostusta Educassa

Kansalaisjärjestöt olivat jälleen vahvasti esillä opetusalan vuotuisessa suurtapahtumassa Educassa 23.-24.1.2015. Järjestöjen monipuolinen tarjonta herätti kiinnostusta kävijöiden keskuudessa.

Kansalaisvaikuttamisen tori tarjosi järjestöille näkyvän foorumin kertoa yhteistyötarjonnastaan opettajille. Torilla esittäytyi 29 järjestöä, jotka toimivat laajasti globaalikasvatuksen teemojen parissa. Opettajille oli tarjolla monenlaista tukea ja materiaalia.

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelman painotukset nousivat vahvasti esille järjestöjen ständeillä. Painotuksia oli poimittu myös torilla seikkaileviin puhekupliin, joiden kanssa saattoi ottaa valokuvan itsestään. OPS-puhekuplat olivat esillä myös järjestöjen tarjoamassa Improsiskojen esityksessä perjantaina.

Opettajat kiittelivät sitä, että järjestöt löytyivät tapahtumasta jälleen kootusti. Kansalaisvaikuttamisen tori on koonnut järjestöt yhteen Educassa jo vuodesta 2008 alkaen.

Educassa vieraili kahden päivän aikana yhteensä yli 14 000 opetusalan ammattilaista.

Sukella Kansalaisvaikuttamisen torin tunnelmiin kuvakoosteen kautta!

Lisätietoa

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »