Järjestöjen tarjonta herätti kiinnostusta Educassa

Kansalaisjärjestöt olivat jälleen vahvasti esillä opetusalan vuotuisessa suurtapahtumassa Educassa 23.-24.1.2015. Järjestöjen monipuolinen tarjonta herätti kiinnostusta kävijöiden keskuudessa.

Kansalaisvaikuttamisen tori tarjosi järjestöille näkyvän foorumin kertoa yhteistyötarjonnastaan opettajille. Torilla esittäytyi 29 järjestöä, jotka toimivat laajasti globaalikasvatuksen teemojen parissa. Opettajille oli tarjolla monenlaista tukea ja materiaalia.

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelman painotukset nousivat vahvasti esille järjestöjen ständeillä. Painotuksia oli poimittu myös torilla seikkaileviin puhekupliin, joiden kanssa saattoi ottaa valokuvan itsestään. OPS-puhekuplat olivat esillä myös järjestöjen tarjoamassa Improsiskojen esityksessä perjantaina.

Opettajat kiittelivät sitä, että järjestöt löytyivät tapahtumasta jälleen kootusti. Kansalaisvaikuttamisen tori on koonnut järjestöt yhteen Educassa jo vuodesta 2008 alkaen.

Educassa vieraili kahden päivän aikana yhteensä yli 14 000 opetusalan ammattilaista.

Sukella Kansalaisvaikuttamisen torin tunnelmiin kuvakoosteen kautta!

Lisätietoa

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »