Ihmisoikeudet.net uudistui

Ihmisoikeuskasvatus on vahvasti mukana uudessa perusopetuksen opetussuunnitelmassa. Uudistunut Ihmisoikeudet.net -sivusto tarjoaa monipuolista tukea ihmisoikeuksien käsittelyyn, edistämiseen ja toteuttamiseen.

Ihmisoikeudet on sisällytetty vahvasti syksyllä 2016 käyttöön otettavan perusopetuksen opetussuunnitelman kaikkiin osa-alueisiin. Ihmisoikeusperustaisen koulun työskentely pohjautuu ihmisarvon kunnioittamiseen ja yhdenvertaisuuteen sekä tasa-arvon, syrjimättömyyden ja osallisuuden periaatteille.

Koulujen tuleekin ottaa ihmisoikeudet monin tavoin huomioon. Tavoitteena on, että ihmisoikeuksia opetetaan, kunnioitetaan, suojellaan, edistetään ja toteutetaan käytännössä kaikessa työskentelyssä.

Ihmisoikeudet.net on usean kansalaisjärjestön yhteinen sivusto, jonne on koottu rutkasti tietoa ihmisoikeuksista ja ihmisoikeuskasvatuksesta. Sivustolta löytyy myös käytönnön työvälineitä ja menetelmävinkkejä. Uudistuneelta sivustolta tieto löytyy entistä helpommin.

Ihmisoikeudet.netistä löytyy myös Johdatus ihmisoikeusajatteluun -verkkokurssi, jonne on koottu monipuolista materiaalia ihmisoikeuksien opiskeluun. Kurssi soveltuu opetuskäyttöön yliopistoille ja ammattikorkakouluille, mutta myös itseopiskeluun kaikille ihmisoikeuksista kiinnostuneille.

Sivustoa ylläpitää Ihmisoikeusliitto ja se on toteutettu yhdessä Amnestyn Suomen osaston, maailma.netin, Suomen YK-liiton, Taksvärkin ja Väestöliiton kanssa.

Tutustu uudistuneeseen sivustoon: Ihmisoikeudet.net!

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva. Ideoita globaalikasvatukseen.
Blogi

10 kuumaa kesävinkkiä digitaalisen oppimisen kehittämiseen

Osallistuin kesäkuun alussa eOppimiskeskuksen järjestämään mobiilikesäkouluun lumoavan kauniilla Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella Tammelan Mustiolassa. Päivien idea on koota digitaalisen oppimisen asiantuntijoita ja opettajia valtakunnallisesti yhteen verkostoitumaan sekä oppimaan toisiltaan rennoissa kesäisissä tunnelmissa.
Lue lisää »
Kuvituskuva Agenda 2030
Blogi

Uusi hallitusohjelma luo hyviä edellytyksiä globaalille kansalaiskasvatukselle – uhkana toimien siiloutuminen

Kestävän kehityksen perustalle laadittu Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelma on globaalin kansalaiskasvatuksen näkökulmasta ilahduttavaa luettavaa. Ohjelma avaa mahdollisuuksia niin osaamisen kehittämiselle kuin aktiiviselle kansalaisuudelle ja kutsuu rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta. Ryhtiä tavoitteille toisi kuitenkin niiden kokoaminen hallinnonalat yhdistävään strategiaan.
Lue lisää »