#haluanmaailman-videokilpailu nuorille alkaa tänään

Miten nuoret muuttaisivat maailmaa? Millaisessa maailmassa olisi kaikkien hyvä elää? Kerro se videolla ja osallistu opiskelijoidesi kanssa #haluanmaailman-videokilpailuun!

Kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi haastaa 13-19 -vuotiaat pohtimaan globaaleja kysymyksiä. Tänään alkavassa videokilpailussa nuoret voivat kertoa, miten he muuttaisivat asioita, ja millaisessa maailmassa olisi hyvä elää.

Videolla voi pohtia esimerkiksi lasten ja nuorten oikeuksia, hyvinvoinnin epätasaista jakautumista eri puolilla maailmaa tai ympäristön tilaa. Tärkeintä on tarinan sisältö, ei tekninen toteutus. Kilpailuun voi osallistua yksin, kaveriporukalla, harrastajaryhmässä tai koulun kautta.

Videokilpailua varten järjestetään myös videotyöpajoja, joita vetää teemavuoden lähettiläs Hossni Boudali. Mikäli koulusi tai nuorisotalosi on kiinnostunut videotyöpajasta, ota yhteyttä projektiharjoittelija Kamomilla Ilmoseen kamomilla.ilmonen@kehys.fi, p. 040 940 2262.

Kilpailuaika on 14.9.-15.11.2015.

Kehitysyhteistyön eurooppalaista teemavuotta koordinoi kehitysjärjetöjen EU-yhdistys Kehys.

Lue lisää:

Sanna Rekola
Sanna Rekola

Kirjoittaja työskentelee Fingossa globaalikasvatuksen asiantuntijana ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen edunvalvonnasta ja yhteistyön koordinoinnista.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva.
Blogi

ABC-kirjasta verkkoon ja luokkahuoneesta museoon – oppimisen murros tarkoittaa perinteisten oppimisympäristöjen muutosta

Suomalaisella koululaitoksella on jo sadan vuoden ajan ollut vahva asema yhteiskunnan kehityksen suunnan näyttäjänä. Se on opettanut lapsille ja nuorille tarpeellisia tietoja ja taitoja ja ollut aktiivisesti mukana reagoimassa muuttuvaan maailmaan. Jotta koulu voi olla osa tulevaisuuden ratkaisuja, opetuksen ja käytettävien oppimateriaalien täytyy myös muuttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Blogi

Opettajaopiskelijat ryhtyivät toimeen – kehittivät itselleen ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen opintojakson

On selvää, että maapallo ei kestä nykyistä elämäntapaamme, vaan jotain on tehtävä. Koulu ja koulutus ovat parhaita tapoja muuttaa maailmaa. Ilmastokasvatuksen ja kestävän kehityksen ottaminen kokonaisvaltaiseksi läpileikkaavaksi teemaksi koulumaailmaan luo pohjan, jonka kautta kestävä kehitys voi tulla osaksi jokapäiväistä elämäämme, kirjoittaa Fingon hankeavustaja Saana Ylikruuvi.
Lue lisää »
Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »