Educassa tavataan: Tule kuulemaan lisää maksuttomista koulutuksista!

Kuinka koulu voi osallistua kestävän hyvinvoinnin rakentamiseen? Millaisia taitoja lapset ja nuoret tarvitsevat globaalissa maailmassa? Miten näitä taitoja voi oppia ja opettaa? Näihin kysymyksiin vastataan Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeessa, joka tarjoaa maksutonta täydennyskoulutusta opettajille.

Koulu maailmaa muuttamaan -hanke tarjoaa opettajille ja rehtoreille suunnattuja maksuttomia koulutuksia, joissa annetaan eväitä siihen, miten uuden opetussuunnitelman mukaista globaalikasvatusta voi toteuttaa käytännössä.

Innostavat koulutukset toteutetaan yhteistyössä useiden kansalaisjärjestöjen kanssa ja niissä kulminoituvat mukana olevien järjestöjen pitkäaikainen kehittämistyö ja osaaminen eri globaalikasvatuksen teemoissa.

Tänä keväänä tarjolla on muun muassa koulutuksia moninaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta, lapsen oikeuksista ja ilmiöoppimisesta. Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea ja tulossa on myös verkko-oppimismateriaalia.

Tärkeällä sijalla koulutuksissa ovat osallistujien asettamat omat oppimistavoitteet ja aiempien kokemusten hyödyntäminen. Aikaa varataan myös yhteiselle keskustelulle ja vertaisoppimiselle.

Katso kevään koulutuskalenteri ja ilmoittaudu samalla koulutuksiin. Koko koulutustarjonnasta voit kuulla lisää myös Educa-messuilla Kansalaisvaikuttamisen torilla tämän viikon perjantaina ja lauantaina.

Tervetuloa siis piipahtamaan ja juttelemaan lisää!

Ohjelmavinkki Educaan

Mikä on koulun ja opettajien rooli maailmanmuuttajien kasvattamisessa ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? Tule seuraamaan keskusteluamme Tahtolavalle lauantaina kello 15.30-16.30. Ohjelma on tuotettu Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkoston ja Kepan Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeen yhteistyönä.

 

Hannu Niemelä
Hannu Niemelä

Kirjoittaja työskentelee Kepassa projektipäällikkönä ja vastaa globaalikasvatusjärjestöjen toteuttamasta Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushankkeesta.

Uusimmat blogit

Kuvituskuva Transformer 2030 -hankkeen päätösseminaarista.
Blogi

Tulevaisuuskuvia luomassa – tarvitset ainakin näitä neljää taitoa

Olin aikaisemmin ihminen, jolla oli koko elämä suunniteltuna. Pedagogiset opinnot suoritettuna, valmiiksi haetut sivuaineoikeudet tarvittaviin kursseihin, selkeä opintosuunnitelma, tiedossa valmistumisvuosi ja seuraavat askeleet kuten työpaikka. Sitten sain mahdollisuuden harjoittelupaikkaan, mikä tarkoitti uuteen kaupunkiin muuttamista ja koko viisivuotisen opintosuunnitelman hylkäämistä. Levottomalle sielulle suuri tuntematon kuulosti niin hyvältä, että päätin mahdollisuuteen tarttua.
Lue lisää »
Kuvituskuva. Idea globaalikasvatukseen.
Blogi

Alkuun globaalikasvatuksessa: Lähde liikkeelle omista mielenkiinnon kohteista

Globaalikasvatuksella tarkoitetaan kestävään tulevaisuuteen tähtäävää, yhteisvastuuta korostavaa globaalien kansalaistaitojen opetusta. Globaalikasvattajien päämääränä on muuttaa kohderyhmän käsitystä maailmasta ja auttaa heitä työskentelemään aktiivisesti muutoksen aikaansaamiseksi. Mutta miten globaalikasvatuksessa pääsee alkuun koulumaailman kiireiden keskellä?
Lue lisää »
Ilmastomarssi 20.10.2018.
Blogi

Tämän takia ilmastonmuutoksesta kannattaa hypätä kestävän kehityksen laajempaan tarkisteluun

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat koulumaailmassa tuttuja käsitteitä. Niistä on vuosikymmenien aikana tullut osa eri oppiaineiden ja kouluyhteisöjen jokapäiväistä arkikieltä, ja nykyajan oppilaat ovatkin sekä tietoisia ilmastonmuutokseen liittyvistä tosiasioista että tottuneita aiheen käsittelyyn. Usein kuitenkin unohdetaan, että ilmastonmuutos on osa moninaisia kestävyysongelmien verkkoa ja vaikuttaa ympäristön lisäksi myös ihmisten toimintaan.
Lue lisää »