Kuvituskuva.

Fingon juuri julkaistu globaalikasvatuksen verkkokurssi antaa uusia näkökulmia ja vinkkejä globaalikasvatukseen

Fingon uusi globaalikasvatuksen verkkokurssi on julkaistu. Kurssilla sukelletaan monipuolisesti globaalikasvatuksen aiheisiin. Se sopii itseopiskeluun niin globaalikasvattajille kuin perehdytyspakettina vasta-alkajille.

Fingon uusi globaalikasvatuksen verkkokurssi on avoin itseopiskelupaketti kaikille globaalikasvatuksen parissa toimiville ja aiheesta kiinnostuneille. Globaalikasvatuksen verkkokurssi on tehty tukemaan järjestötyöntekijöiden, kasvattajien, vapaaehtoisten ja muiden aiheesta kiinnostuneiden oppimista globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Materiaaleja voi hyödyntää myös omassa globaalikasvatustyössä.

”Tavoitteenamme on ollut, että kurssi antaa globaalikasvatuksen parissa toimiville uusia näkökulmia kehittää omaa toimintaansa ja konkreettisia omaan työhön sovellettavia työkaluja. Toisaalta se toimii myös hyvänä perehdytyspakettina vasta-alkajille, esimerkiksi järjestön vapaaehtoisille tai muille aiheesta kiinnostuneille”, kertoo Fingon globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz.

Ainutlaatuinen kurssi sisältää monipuolista materiaalia

Verkkokurssin ovat laatineet Fingon globaalikasvatuksen ja oppimisen asiantuntijat yhdessä Rauhankasvatusneuvolan rauhankasvattaja ja opettaja Hanna Niittymäen kanssa. Kurssin materiaalit pohjautuvat alan tutkimukseen sekä globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestöjen tuottamiin materiaaleihin ja yhdessä tekemään globaalikasvatustyöhön.

Materiaali avaa monipuolisia näkökulmia globaalikasvatuksen ydinkysymyksiin. Kurssissa on neljä osaa: mitä globaalikasvatus on, näkökulmia maailmaan, arvot muutoksen ajureina sekä oppiminen, toimijuus ja muutos. Kurssi koostuu teksteistä, videoista, harjoituksista ja lisämateriaalivinkeistä ja sen voi opiskella haluamassaan järjestyksessä. Verkkokurssi on ainutlaatuinen kokonaisuus.

”Tämä on Fingon ensimmäinen verkkokurssi, joka avaa näkökulmia globaalikasvatuksen ydinkysymyksiin ja siihen, mitä toiminnassa on hyvä ottaa huomioon tai kuinka globaalikasvatuksen laatua voidaan kehittää järjestö- ja kasvatustyössä”, kertoo Kivimäki-Pelluz.

Fingon verkkokurssitarjonta päivittyy ja kasvaa

Fingon verkko-oppimistarjontaa alettiin kehittämään jo viime vuoden puolella. Kehitysyhteistyön hankehallinnon itseopiskelupaketista on tulossa uusi versio vielä kesän aikana ja loppuvuonna globaalikasvatuksesta on tulossa toinen kurssi, joka käsittelee kestävää tulevaisuutta.

Tutustu kurssiin Fingon verkkosivuilla!

Doris Hakkarainen.
Doris Hakkarainen

Kirjoittaja työskentelee Fingossa digitaalisen viestinnän asiantuntijana.

Uusimmat artikkelit

Kuvituskuva.
Artikkeli

Viisi podcastia maailmankuvan avartamiseen

Tykkäätkö kuunnella podcasteja avartaaksesi maailmakuvaasi? Haluatko kuulla ajankohtaisia ajatuksia globaalikasvatuksen teemoista ja tarinoita maailmalta tai etsitkö inspiraatiota opetukseen? Ota kuunteluun tai opetuksen tueksi nämä viisi podcastia.
Lue lisää »
Kahvikuppi puisella pöydällä. Takana kannettava tietokone.
Artikkeli

Kestävän kehityksen tietojen ja taitojen aamukahvit tuovat asiantuntijat yhteen keskustelemaan ja etsimään keinoja tavoitteen 4.7 edistämiseksi Suomessa

Ulkoministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön ja Fingon järjestämät Kestävän kehityksen tietojen ja taitojen aamukahvit kokosivat viime torstaina jo toista kertaa laajan joukon toimijoita keskustelemaan yhdessä siitä, kuinka voimme paremmin tukea kestävän kehityksen edistämiseen tarvittavaa oppimista Suomessa.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Artikkeli

IMAGINE 4.7 -tapahtuma kokosi asiantuntijat kestävän kehityksen avainkysymyksen äärelle

Fingon koordinoiman Bridge 47 -hankkeen kolmipäiväinen globaali IMAGINE 4.7 -tapahtuma kokosi globaalin kansalaiskasvatuksen asiantuntijat yhteen ja toi esiin ajankohtaiset aiheet. Tapahtumassa oli ohjelmaa vaikuttamistyöstä laulamiseen ja useita puheenvuoroja kestävän kehityksen tavoitteen 4.7 maailmasta. Mitä tapahtui ensimmäisenä päivänä ja miksi tavoitteen saavuttaminen on äärimmäisen tärkeää?
Lue lisää »