Kuvituskuva Bridge 47:n tapahtumasta Serbian Belgradista huhtikuussa.
Kuva: Bridge 47

Envision 4.7 -tapahtumassa luodaan yhteinen tiekartta – ”Kaikilla on oikeus rakentaa parempaa huomista”

200 kansainvälistä vierasta ja vahva tahtotila. Ensi viikolla Helsingissä Fingon koordinoima Bridge 47 -hanke, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoministeriö järjestävät Envision 4.7 -konferenssin.

Päämäärä on yksinkertainen. Envision 4.7 -konferenssissa halutaan laatia tiekartta siitä, miten YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 saadaan toimeenpantua Euroopassa.

Tavoite 4.7:n mukaan kaikilla ihmisillä tulee olla tarvittavat tiedot ja taidot kestävän kehityksen edistämiseksi. Tavoite ei rajoitu pelkästään kouluissa tapahtuvaan kasvatukseen – se viittaa globaalisti kaikkiin ikäluokkiin ja elinikäiseen oppimiseen.

Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka alleviivaa, että tavoitteen saavuttaminen on ratkaisevan tärkeää kestävän tulevaisuuden rakentamisessa ja koko YK:n Agenda 2030:n saavuttamisessa.

”Jotta voimme saavuttaa kestävämmän tulevaisuuden, meidän tulee muuttaa käytöstämme. Tämä muutos ei tapahdu ilman oppimista. Oppiminen on siis avain oikeudenmukaisempaan ja kestävämpään maailmaan. Samaan aikaan jokaisella on oikeus, mutta myös vastuu rakentaa parempaa huomista”, Forsbacka sanoo.

Oikealla Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka ja vasemmalla kansainvälisen verkoston koordinaattori Alen Maletić.
Oikealla Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka ja vasemmalla kansainvälisen verkoston koordinaattori Alen Maletić. Kuva: Tuomas Tiainen

Tulokset kootaan tiekartaksi

Envision 4.7 -konferenssi tuo Helsinkiin 200 kansainvälistä vierasta, jotka pyrkivät yhdessä löytämään keinoja tavoitteen toteuttamiseksi Euroopassa. Vieraina on niin tutkijoita kuin myös kansalaisyhteiskunnan edustajia, virkamiehiä ja päättäjiä. Tapahtuman avaa opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson.

Konferenssissa osallistujat hakevat työryhmittäin ratkaisuja eri kysymyksiin. Lopuksi tulokset kootaan ja luodaan yhteinen tiekartta sekä suositukset, joiden avulla tiivistetään eurooppalaista yhteistyötä tavoite 4.7:n toimeenpanossa.

Forsbacka on iloinen yhteistyöstä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ulkoministeriön kanssa konferenssin järjestämisessä.

”Olemme iloisia, että Suomi on nostanut tätä tärkeää teemaa esille EU-puheenjohtajuuskautensa aikana. Toivomme, että tämä voi toimia mallina myös tuleville EU-puheenjohtajamaille”, Forsbacka sanoo.

”Tila oppimiselle, keskustelulle ja verkostoitumiselle”

Envision 4.7 -konferenssi on poikkeuksellinen, sillä se tuo ensimmäistä kertaa tavoitteen parissa työskenteleviä toimijoita laajasti yhteen eri sektoreilta. Sitä ei ole tapahtunut aikaisemmin tässä mittakaavassa.

”Toivon, että tapahtuma toimii tilana oppimiselle, keskustelulle, väittelylle ja verkostoitumiselle”, Forsbacka tiivistää.

”Ennen kaikkea kuitenkin toivon ja odotan, että lopputuloksena olemme jälleen askelen lähempänä oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää maailmaa”, hän päättää.

Bridge 47:n, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön Envision 4.7 -konferenssi järjestetään 5–7.11. Helsingissä. Tapahtumaan on kutsuttu 200 kansainvälistä vierasta.

Mika Niskanen
Mika Niskanen

Uusimmat artikkelit

Kuvituskuva.
Artikkeli

UM:n VGK-tukipäätökset vuosille 2021-2022 julkaistu – hienoja uutisia globaalikasvatuksen ja kehitysviestinnän kentälle

Ulkoministeriö on myöntänyt 2,17 miljoonaa euroa kansalaisjärjestöjen viestintä- ja globaalikasvatushankkeille vuosille 2021-2022. Tukea haettiin syksyllä päättyneellä hakukierroksella yhteensä 27:lle hankkeelle, joista 19 sai rahoituksen. Tukea myönnettiin lähes 700 000 euroa enemmän, kuin edellisellä hakukierroksella vuonna 2018.
Lue lisää »
Kuvituskuva.
Artikkeli

Miten mitata ja lisätä globaalikasvatushankkeiden vaikutuksia? - Tutustu uuteen menetelmäoppaaseen

Globaalikasvatuksen tavoitteena on herättää ihmisissä halu osallistua ja vaikuttaa kestävän ja oikeudenmukaisen maailman rakentamiseen. Globaalikasvatushankkeiden parissa työskentelevät – kuten muutkin yhteiskunnallista muutosta tavoittelevat toimijat – pohtivat usein, kuinka tällaista muutosta voidaan ennustaa, saati mitata ja arvioida. Uusi opas tarjoaa esimerkkejä ja menetelmiä hankkeiden seurannan tueksi.
Lue lisää »