Vinkkirepun dokumentit, pelit, leikit ja muu materiaali tuovat maailman luokkahuoneeseen ja antavat uusia näkökulmia muihin maihin ja kulttuureihin innostavalla tavalla. Materiaali tukee opettajia helpottamalla monikulttuurisuuden käsittelemistä ja kohtaamista kouluyhteisössä.

  • Kolmas Ulottuvuus-palvelu on YLEn tarjoama kokoelma tasokkaita dokumentteja maailman eri kolkilta. Dokumentit vievät Euroopan ulkopuolelle ja käsittelevät ihmiselämän eri ulottuvuuksia aina kulttuurista perhe-elämään ja naisten oikeuksista demokratiaan.

  • Partiolaisten koostama aineisto eri ikäisille sopivia leikkejä eri kulttuureista. Leikit lisäävät yhteishenkeä ja toimivat hyvänä johdatuksena monikulttuurisuuteen ja erilaisuuden kohtaamiseen.

  • Opas on tarkoitettu alakoulun opettajien tueksi helpottamaan monikulttuurisuuden käsittelemistä ja kohtaamista kouluyhteisössä. Opettaja voi yhdessä oppilaidensa kanssa kurkistaa kuuden maan – Kolumbian, Etiopian, Etelä-Afrikan, Intian, Thaimaan ja Kiinan – kulttuuriin. Erityistä huomiota materiaaleissa on kiinnitetty näistä maista Suomeen adoptoitujen lasten kulttuurisen taustan valottamiseen.

  • Maailmanvaihto ry:n nuoret vapaaehtoistyöntekijät vierailevat ala- ja yläkouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa jakamassa kokemuksiaan arjesta ulkomailla.

Jaa sosiaalisessa mediassa