Koulutus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan kanssa. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki opettajat, opettajaksi opiskelevat sekä opettajankouluttajat.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä monitoimija-yhteistyötä opettajien ja opettajaksi opiskelevien kesken. Lisäksi tavoitteena on avata globaalikasvatusta koko koulun yhteisenä asiana.

Miten saadaan muutettua OPS:n arvoperusta sanoista tekoihin? Miten luodaan kouluun globaalikasvatustoimintakulttuuria? Miten koulu voi kasvattaa maailmankansalaisuuteen ja kestävään elämäntapaan, sekä vahvistaa oppilaiden omaa toimijuutta? Koulutuksessa tutustutaan maailmankansalaisen taitoihin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin toiminnallisesti sekä pohditaan, miten ne liittyvät koulussa käsiteltäviin tosielämän ilmiöihin.

Osallistujat pääsevät keskustelemaan, inspiroitumaan ja jakamaan kokemuksia siitä, miten pienillä teoilla voidaan saada muutoksia aikaan. Inspiraation lisäksi osallistujat saavat koulutuksesta käytännön keinoja ja harjoituksia siihen, miten globaalikasvatuksen arvot ja paremman yhteiskunnan rakentaminen saadaan osaksi sekä aikuisten että oppilaiden kouluarkea.

Koulutuksessa hyödynnetään koulumaailmaamuuttamaan.fi -verkkoaineistoja. Koulutus on maksuton ja se on osa Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushanketta.

Ilmoittautuminen koulutukseen verkkolomakkeella viimeistään 13.11.

Aika: Pe 24.11. klo 12-17
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Pieni luentosali
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä

Kouluttajat:
Antti Rajala, Rauhankasvatusinstituutti
Christa Prusskij, Suomen YK-liitto
Eeva Kemppainen, Eettisen kaupan puolesta ry

Milloin: 
24.11.2017 | 10.00
Paikkakunta: 
Jyväskylä
Yhteyshenkilön nimi: 
Hannu Niemelä
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 
+358 50 317 6744
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite: 
hannu [dot] niemela [at] kepa [dot] fi
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa