Koulu maailmaa muuttamaan -hanke logo

Globaalikasvatuskoulutusta opettajille!

Kaksivuotinen Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushanke (2016-2017) tarjoaa opettajille, kouluille ja kuntien opetustoimille maksutonta tukea uuden opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen.

Kansalaisjärjestöjen globaalikasvatusasiantuntijoiden toteuttamissa koulutuksissa teemoina ovat rauha, kriisit ja konfliktit, kestävä kehitys, maailmankansalaisen taidot ja globaalivastuu, ihmisoikeudet ja lapsen oikeudet, moninaisuus ja yhdenvertaisuus sekä koulun globaalikasvatuskulttuurin vahvistaminen.

Koulutuksia toteutetaan tilaajan toiveiden pohjalta: seminaaripäiviä, räätälöityjä työpajakoulutuksia, kahden päivän koulutuskokonaisuuksia sekä verkkokoulutusta.

Koulu maailmaa muuttamaan -hanketta koordinoi Kepa ja hanketta tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Haluaisitko osallistua koulutukseen?

Tarkastele tulevia koulutuksia koulutustapahtumat -sivulta ja ilmoittaudu mukaan! 

Esimerkiksi marras-joulukuussa 2016 järjestetään koulutuskiertue Uudellamaalla. Osallistu yhteen tai vaikka kaikkiin koulutuksiin!

Kaikki hankkeen omat koulutustapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille opettajille avoimia.

Mikäli listalla ei ole sinua kiinnostavaa tai sijainniltaan sopivaa koulutusta, niin vastaa sähköiseen kyselyyn ja jätä yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle tulevista koulutustapahtumista.

Tilaa koulutus koulusi henkilökunnalle, järjestösi jäsenille tai kuntasi opettajille

Kaipaatko vinkkejä ja pedagogisia välineitä, valmiita malleja monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamiseen tai sparrausta koulun toimintakulttuurin kehittämiseen?

Opettaja, rehtori, opetustoimen työntekijä - ota yhteyttä ja kerro koulutustoiveesi! Koulutusten aikataulut ja paikat suunnitellaan tarpeen mukaan.

Tutustu vaihtoehtoihin Koulutustarjonta-sivulla ja tilaa kohderyhmälle sopiva koulutus!

Koulutuksia ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa globaalikasvatuksen asiantuntijat seuraavista järjestöistä: Amnesty International, Eettisen kaupan puolesta Eetti ry, Ihmisoikeusliitto, Interpedia, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus, Maailmankoulu, Maan ystävät, Nuorten Akatemia, Opettajat ilman rajoja -verkosto, Opinkirjo, Pelastakaa Lapset ry, Plan Suomi Säätiö, Rauhankasvatusinstituutti, Rauhankoulu, Seta ry, Suomen Lähetysseura, Suomen Pakolaisapu, Suomen Punainen Risti, Suomen Rauhanliitto, Suomen Unicef, Suomen YK-liitto, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, Taksvärkki ry, WWF Suomi.

Globaalikasvatus tutuksi -blogisarja tuo globaalikasvatuksen laajuudessaan käytännön tasolle

Miten määritellään globaalikasvatus? Miten se liittyy rauhaan, kestävään kehitykseen, yhdenvertaisuuteen, ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja arvoihin? Mitä OPS:ssa sanotaan globaalikasvatuksesta? Mitä globaalikasvatus käytännössä tarkoittaa? Kuka globaalikasvattaa ja ketä?

Globaalikasvatuksen ja kehityspolitiikan ammattilaiset sekä opettajat pohtivat Globaalikasvatus tutuksi -blogisarjassa, miksi ja miten koulussa voi käsitellä maailman monimutkaisia ilmiöitä innostavasti ja moninäkökulmaisesti.

Toivottavasti blogi tarjoaa ajateltavaa ja oivalluksia! Antoisia lukuhetkiä!

Lisätietoja, koulutuskyselyt ja yhteydenotot

Hannu Niemelä
Projektipäällikkö
hannu [dot] niemelaatkepa [dot] fi
+358 50 317 6744